Foto: Erki Parnaku
Esport
16. august 2021, 15:32

PlayStation 5 sisse on peidetud salajane veebibrauser. Aga kuidas seda üles leida?

Mängukonsoolid pole enam ammu mõeldud vaid mängimiseks. Näiteks saab neid edukalt kasutada ka filmide vaatamiseks ja muusika kuulamiseks. Samuti leidub inimesi, kes sooviksid enda masinaga internetis surfata, ent vähemalt PS5 puhul on see äärmiselt keeruline. Aga mitte võimatu!

Nimelt avastasid ArsTechnica ajakirjanikud, et PlayStation 5 sisse on siiski üks veebibrauser ära peidetud. Selle üles leidmine ei ole tegelikult üldse raske. Tuleb vaid avada sätted (Settings) ning seejärel üles otsida konsooli digitaalne juhend (User’s Guide, Health & Safety, and Other Information ning seejärel User’s Guide).

Avanev brauser on seega äärmiselt limiteeritud ja mõeldud vaid juhendi ja muu vajaliku infoga tutvumiseks. Samuti puudub sel eraldi riba, kuhu saaks veebilehtede aadresse sisestada. Ometigi leiti kaval trikk, kuidas soovitud veebilehtedele jõuda.

Täpsemalt on kasutajatel võimalik siduda enda konsool Twitteri kontoga (Settings, seejärel Users and Accounts, ning Link with Other Services nimekirjast tuleb valida Twitter ja enda kontoga sisse logida). See lubab siseneda Twitteri ajajoonele ning avada seal leiduvaid linke!

Tegemist pole ideaalse lahendusega ning nii mitmedki leheküljed võivad tõrkuda. Samas on keelatud kingitud hobuse suhu vaadata.