Rein Taaramäe sai selga üldliidri punase särgi.

Foto: AFP / Scanpix
Jalgrattasport
16. august 2021, 18:47

VÄGEV! Rein Taaramäe võitis Vuelta kolmanda etapi ja tõusis tuuri üldliidriks! (11)

34aastane Rein Taaramäe (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) võitis Vuelta kolmanda etapi ja sai selga üldliidri punase särgi.

Taaramäe kuulus 202,8 km pikkusel Santo Domingo de Siloses - Picon Blanco etapil kaheksapealisse gruppi, mis läks teistelt eest juba sõidu alguses. Jooksikud kasvatasid parimal juhul vahe üheksale minutile, finiši eel jäi ette viis meest: Taaramäe, Lilian Calmejan, Kenny Elissonde, Joe Dombrowski ja Julen Amezqueta.

Otsustava spurdi tegi eestlane kolm kilomeetrit enne etapi lõppu, kui Taaramäe uhas tõusul eest. Lõpuks kaotas ameeriklane Dombrowski talle 21 ja prantslane Elissonde 36 sekundiga. Peagrupp, mida vedas Enric Mas, jäi Taaramäest maha ligi kahe minutiga.

„Uskusin, et suudan võita, sest olen päris heas vormis. Mul on väga tark spordidirektor, kes eile ütles, et lähme võitlema ja särgi järgi. Täna oli küsimus selles, kas peagrupp saab meid kätte. Kui oli näha, et jääme ette, siis teadsin, et Dombrowski ja Elissonde on väga tugevad. Kuid uskusin endasse,“ rääkis teleintervjuus Taaramäe, kes ühtlasi meenutas 2016. aasta Giro d'Italiat etapivõitu, kus ta niisamuti võitles lõpus Dombrowskiga.

Tegu oli suurtuuridel Taaramäe kolmanda etapivõiduga, sama suutis ta 2011. aastal Vueltal ja viis aastat tagasi Giro d'Italial. Taaramäe tõusis liidriks ka kokkuvõttes, Ellisonde kaotab talle 25 ja tuuri suursoosik Primož Roglič 30 sekundiga.

„See on väga suur asi, sest olen 34 ja mul pole tipptasemel alles väga palju aastaid. Unistasin väga liidrisärgist ja kuidas see seljas tundub,“ lisas Taaramäe.