Kolmandal etapil kandis Primož Roglic veel punast liidrisärki.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
17. august 2021, 09:54

Liidrisärgist ilma jäänud Vuelta tiitlikaitsja: hea, et selle Taaramäele loovutasime, ta oli kõige tugevam (1)

Hispaanias Vuelta velotuuri kolmandal etapil seitsmenda koha saanud ning liidrisärgist ilma jäänud Primož Roglic (Jumbo-Visma) polnud selles sugugi pettunud. Vastupidi, tal oli hea meel, et esimeseks kerkis Rein Taaramäe (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux).

34aastane eestlane teenis eile suurtuuridelt karjääri kolmanda etapivõidu, pääsedes kolm kilomeetrit enne lõppu teistelt eest ning edestades lõpuks lähimat jälitajat Joe Dombrowskit 21 sekundiga.

Roglicil, kes lõpetas peagrupis (kaotust Taaramäele 1.48), oli pärast etappi naeratus näol. Sloveen tõdes, et tingimused olid väga keerulised.

„Mul pole varem tõusudega kõige paremad kogemused olnud, kuid täna läks hästi. [Sel etapil] oli 10 kraadi, kuid ka väga tuuline ning tundus, otsekui oleks talv,“ lausus ta Eurospordile.

31aastane Roglic, kes võitis Vuelta nii 2019. aastal kui ka mullu, kiitis Taaramäed vägeva sõidu puhul, ent selgitas ka, et talle polnud etapivõit eile eesmärgiks.

„Saite ilmselt aru, et me ei hoolinud sellest. Meie sõitjad pingutasid terve päeva väga kõvasti ning olid tublid. Rein [Taaramäe] sai liidrisärgi, ta oli kõige tugevam. See on meil hea meel. Olen õnnelik,“ sõnas Roglic.

Meeskonna spordidirektor Grischa Niermann kinnitas samuti, et esikoha säilitamine polnud etapil eesmärgiks. „Kui ta oleks tahtnud liidrisärki kaitsta, oleks ta seda ka teinud. Andsime selle hea meelega ära, tal on õnnelik, et ei pea poodiumil olema. Ehk jõuab ta varem hotelli, saab naasta koos tiimikaaslastega bussiga. Need on kõik pisiasjad, kuid tulevad järgmist kolme nädalat silmas pidades kasuks,“ lausus ta.