Foto: Sledgehammer Games / Activision
Esport
17. august 2021, 14:26

Tänavune „Call of Duty“ üritab Activision Blizzardi skandaalid vaiba alla pühkida

Igal sügisel kostitatakse meid uue „Call of Duty“ mänguga. Tänavune sissekanne on aga vähemalt Activisioni jaoks tunduvalt olulisem kui varasemad. Lasub ju selle õlul raske missioon – juhtida tähelepanu kõrval kompanii skandaalidelt.

Hiljuti jõudis avalikkuse ette kohtuasi, milles paljastus Blizzardi toksiline töökultuur ning lokkav seksism ja ahistamised. Samuti lahkus firmast selle senine president. Muidugi puudutavad kõnealused probleemid ka Blizzardi omanikku Activisionit.

Õnneks on Activisionil varnast võtta „Call of Duty: Vanguard“. Sarja eesootav episood leiab aset Teise ilmasõja aegadel (nagu ka arendaja Sledgehammer Gamesi eelmine teos „Call of Duty: WWII“).

Värskelt jõudis meieni esimene õrritav treiler, 19. augustil leiab aga Activisioni tasuta battle royale mängus „Call of Duty: Warzone“ aset suursündmus Battle of Verdansk, mis „Vanguardi“ kohta veelgi rohkem infot jagab.

Kannatamatutel fännidel on aga põhjust rõõmustada, sest hiljutine leke paljastab nii selle, millal toimuvad alfa- ja beetatestid, kui ka teose ilmumise kuupäeva.

PlayStationil toimuva alfatestid augustikuu lõpus (27-29), beetatestid septembri keskel (10-12) ning ülejäänud platvormidele jõuab avatud beeta vahemikus 16-20. september. „Call of Duty: Vanguard“ ilmub väidetavalt 5. novembril.