Chimezie Metu sai NBA suveliigas hakkama suuremat sorti pahandusega.

Foto: AP/Scanpix
Kõmu
17. august 2021, 19:44

VIDEOD | TÄISKUU LÄHENEB? Korvpallur küttis molli vastasele, jalgpallur tiimikaaslasele

Sportmängudes juhtub vahel ikka, et emotsioonid löövad üle pea ning mõnele kolleegile öeldakse paar karmimat sõna või kostitatakse teda lausa paari „sõbraliku“ võmmuga. Ent viimastel päevadel on nii korvpalliväljakul kui jalgpalliplatsil mindud võmmudest kaugemale ja kaasmängijale konkreetselt pasunasse virutatud. Jalgpallis seejuures oma enda meeskonnakaaslasele!

Nimelt leidis Istanbuli Galatasaray brasiillasest kaitsja Marcao tunni aja pikkuse mängu järel, et tiimikaaslane Kerem Akturkoglu väärib füüsilist noomitust. Mõeldud (või siis mitte mõeldud) ja tehtud – kuid paraku vaadati olukord VARiga üle ja Marcao saadeti platsilt minema. Galatasaray fännidele ei mahtunud brasiillase käitumine mõistagi kuidagi hinge ja nõutakse, et jalgpallur klubist minema kihutataks.

Teine häbiväärne vahejuhtum (on selles süüdi peagi taevasse ilmuv täiskuu, mis ikka teinekord inimesi eksitama kipub?) leidis aset Las Vegases NBA suveliigas, kus Dallas Mavericksi korvpallur Eugene Omoruyi takistas jõulise vea hinnaga vägevat pealtpanekut üritanud Sacramento Kingsi ässa Chimezie Metut. Vea tulemusel pidi Metu läbi tegema kõrge kukkumise ning et haiget sai ka ääremängija ranne, mis talle varemgi on probleeme valmistanud, karistas ta Omoruyid koheselt hoobiga näkku. Väljakult eemaldati intsidendi järel mõlemad: Metu vastase löömise eest ja Omoruyi selgelt tahtliku vea eest. Metu teenis lisakaristusena mängukeelu ka Kingsi viimasest, suveliiga tiitlit otsustavast matšist Boston Celticsiga.

Omapäraseks tegi kahe mehe võitluse asjaolu, et mõlemad on Nigeeria päritolu. Metu kuulus Tokyo olümpiamängudel ka Nigeeria koondisesse ja kostitas viimases alagrupimängus Itaaliat 22 punktiga, tabades kolmepunktiviskeid seejuures seitsmest kuus.