Rein Taaramäe on jätkuvalt Hispaania velotuuri üldliider.

Foto: AP/Scanpix
Jalgrattasport
17. august 2021, 20:31

Taaramäe dramaatilisest kukkumisest: pole häda midagi, olen elus!

Hispaania velotuuri neljandale etapile üldliidrina vastu läinud Rein Taaramäe oli suure grupiga finiši poole veeremas, kui korraga leidis end ristseliti asfaldilt. Eestlane sai õnneks pärast jalgratta vahetamist sõitu jätkata ning et lõpuni oli jäänud piisavalt vähe maad (vähem kui kolm kilomeetrit), märgiti talle lõpuks protokolli peagrupiga sama aeg. See tähendab, et punane liidrisärk jäi meie mehe selga.

„Ausalt öeldes ma ei teagi, mis juhtus,“ vahendas Taaramäe sõidujärgseid mõtteid Cyclingnewsi portaal. „Kuid oli väga-väga närviline. Ühel hetkel kaldus minu paremal käel olnud kutt kõrvale, ta riivas mind ja ma kukkusin.“

Õnneks jäid eestlase luud-kondid terveks ja midagi hullu ei juhtunud. Hiljem püüti fotole vaid Taaramäe veritsev põlv.

„Olen elus! Mul pole suurt häda midagi, ainult mõned marrastused. Tunnen end hästi,“ kinnitas Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux' tiimi rattur.

Kui kukkumine kõrvale jätta, jäi eestlane liidrisärgis mööda saadetud päevaga enam kui rahule.

„See oli imeline,“ säras ta. „Minu tiim sõitis väga pikalt grupi ees ja me nautisime seda täiega. Viskasime kogu päeva nalja. Nautisime seda! See oli imeilus!“

Taaramäe usub, et kui homme ei tule küljetuul segama, võib ta lauskmaal kulgeval etapil liidrisärki kaitsta. Variante näeb ta ka sellele järgneval kuuendal etapil, mis lõpeb küll ühe kilomeetri pikkuse lõputõusuga, kuid pärast seda ei loo Taaramäe endale enam erilisi illusioone, sest siis läheb juba tõeliseks mägironimiseks.

„Arvan, et [võin särki hoida] veel kaks etappi, kuid siis tuleb Alicante etapp, mis on minu jaoks suur lahing, kuid tõenäoliselt siiski liiga raske,“ tõdes Taaramäe.