Anett Kontaveit.

Foto: Martin Ahven
Tennis
18. august 2021, 09:19

Kontaveidi debüüt uue treeneri käe all lõppes napi kaotusega

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 29.) kaotas Cincinnati tenniseturniiri naiste üksikmängu avaringis tuneeslannale Ons Jabeurile (WTA 22.) 2 : 6, 6 : 4, 5 : 7.

Avasetis kaotas Kontaveit kohe oma servigeimi, kuid võitis kaks geimi järjest. Kuid 2 : 1 eduseisust ei suutnud eestlanna rohkem vastase pallingut murda ning kaotas mõlemad oma servigeimid, mis tähendas 32 minutiga 2 : 6 allajäämist.

Teises geimi esimeses pooles suutsid mõlemad naised oma servigeimi hoida. 3 : 3 seisul oli Jabeuril kaks murdepalli, kuid need suutis Kontaveit ära hoida. Seejärel ei suutnud aga kumbki enam oma pallingut hoida ja eestlanna võttis 55 minutiga 6 : 4 võidu.

Kolmandas setis oli Jabeuril 5 : 4 seisus matšpall, aga Kontaveit suutis selle päästa ja järgmises geimis murdis hoopis tuneeslanna servi. Kuid seejärel kaotas eestlanna oma pallingugeimi ja Jabeur võitis otsustava seti 7 : 5.

Sel nädalal Cincinnati turniiril mängiv Anett Kontaveit harjutab maailmamere taga venelase Dmitri Tursunovi juhendamisel. 38aastane Tursunov on endine profimängija, kelle parim positsioon ATP edetabeli oli 20. koht. Nii kõrgele tõusis ta oktoobris 2006. Tursunovi näpunäidete järgi harjutas aastaid Valgevene täht Arina Sabalenka.

„Proovime, kuidas USA tuuril koostöö sujub. Ma ei taha kindlat asja öelda, aga nii palju kui oleme koos trenni teinud, siis mulle on meeldinud,“ vahendas Delfi eestlanna selgitust.

„Pärast Glenn Schaapiga lõpetamist mul vedas, et Nigel Searsiga nii hästi sobisime. Aga seekord ongi olnud prooviperioodid ja ei ole sobinud need treenerid. Kirjutatakse artikleid, nagu oleksin ühe treeneri teise järel lahti lasknud, aga prooviperioodid ongi selleks, et teada saada, kas sobib.“

Jabeur lõi matšis 6 ässa, eestlanna ühe. Kontaveit kasutas 11 murdevõimalusest viis, Jabeur 20 seitse.

Matši statistika

Foto: flashscore.com / Ekraanitõmmis