Artur Konontšuk.

Foto: Facebook.com/Parnumeeskond
Korvpall
18. august 2021, 09:18

Eesti korvpallitalent naasis USA ülikoolist Pärnu Sadamasse (1)

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teatas, et viimastel aastatel USAs üliõpilasliigas pallinud väike äär Artur Konontšuk naaseb nende ridadesse

Viimati pallis Konontšuk kohalikus liigas hooajal 2017/2018, pärast seda võttis ta ette tee Tšehhi korvpalliakadeemiasse (GBA), kust siirdus USA üliõpilasliiga NCAA kõrgeimasse divisjoni.

„Kahe aastaga sain väga kōva kogemuse ja nägin, kuidas seda korvpalli mängitakse suure lombi taga ning ütleks, et mäng on palju kiirem ja agressiivsem ning tahaks, et see mu mängus siin kajastuks. Teise hooaja käigus vigastasin põlve ja pidin märtsis minema põlveoperatsioonile,“ rääkis 198 cm pikkune väike äär.

Viimasel hooaajal jäi Southern Mississippi Golden Eaglesi ridades pallinud eestlase arvele keskmiselt 26 mänguminutiga 6,7 silma, 3,6 lauapalli ja 1 sööt.

21 aastane Konontšuk lisas, et treener andis valiku, et kui mees tunneb, et põlv pole ikka päris see, siis vōib ta vaheaasta võtta ja kodumaale jääda, nii ta ka tegi. Nii lõidki Pärnu Sadama meeskonna juht ja Artur käed algavaks hooajaks.

„Teine suur põhjus, miks otsustasin Pärnu jääda on see, et Pärnu Sadam hakkab Eurosarja mängima, kus on väga kõva tase ja saan sellega väga palju kogemust juurde,“ lisas Konontšuk.