Viimasel kahel WRC-etapil teisena lõpetanud Craig Breen Kreekas ei stardi.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
18. august 2021, 10:36

Kreeka rallil stardib kaks Eesti pilooti ja 11 WRC-masinat, Breen vaatab sõitu telekast

9.-12. septembrini toimuv Akropolise MM-ralli avalikustas stardinimekirja. Kahel viimasel etapil teisena lõpetanud Hyundai piloot Craig Breen Kreekas starti ei pääse.

Kolmandat pilooti roteeriv Hyundai tehasemeeskond saadab Kreekas Ott Tänaku ja Thierry Neuville kõrval võistlustulle Dani Sordo, lisaks saab kätte soojas hoida nende sõsartiimi Hyundai 2C Competitioni noor piloot Pierre-Loius Loubet. 

Toyotal on stardijoonel tavapärane masina-kvartett, sealjuures jaapanlane Takamoto Katsuta kõrval istub ka Kreekas varumees Keaton Williams. Tema tavapärane kaardilugeja Dan Barritt vigastas Rally Estonial selga ja pole siiani päris võistlusvalmis. M-Sport panustab taas Gus Greensmithile ja Adrien Fourmaux’le. Stardis on 11 WRC-masinat, sest Ford Fiesta rentis tagumiku alla ka 57aastane kreeklane Jourdan Serderidis.

Kui WRC2 stardinimekiri oli Belgias üpris hõre, siis Kreekas madistavad kümme meest. Kohal on norrakad Andreas Mikkelsen (Škodia Fabia) ja Mads Östberg (Citroen C3), soomlane Teemu Suninen (Ford Fiesta), venelane Nikolai Grjazin (Ford Fiesta) ning Rootsi lipu all võistlev Oliver Solberg. ALM Motorspordi ettevalmistatud Škoda Fabia Rally2 masina saab enda hoole alla Georg Linnamäe. Lähte saavad ka kaks Põhja-Ameerika ralliässa, kui Citroeniga põristavad jänki Sean Johnston ning Venemaa juurtega kanadalane Leonid Urlichich, keda peamiselt tuntakse hüüdnimega Crazy Leo.

Kokku on stardis 55 masinat.