KODUMAALE TRUU: Aivar Pohlak soovib 30 aasta pärast samasugust Eestit, nagu soovis 30 aastat tagasi – tervel mõistusel ja rahva huvidel põhinevat. „Eesti riik on Eesti rahva oma ja sellest tuleb lähtuda,“ rõhutab Pohlak.Foto: Robin Roots
Jalgpall
19. august 2021, 09:41

30 AASTAT VABADUST | Aivar Pohlak: meile näidati ja lubati teistsugust Eestit (16)

Eesti jalgpalli ja iseseisva Eesti riigi ülesehitamine on toimunud mõnes mõttes paralleelselt. Kui meie rahvuslikuks spordialaks oli 1990. aastateks selgelt kujunenud korvpall, siis jalgpall oli marginaliseerunud ja muutunud paljude eestlaste jaoks põlatud vaenlase mänguks. Algusest peale taasiseisvunud Eesti jalgpallis naha ja karvadega sees olnud ja 2007. aastast Eesti jalgpalliliidu presidendina toimetav Aivar Pohlak mõtestab viimast 30 aastat lahti nii jalgpalli kui ka laiemalt Eesti ühiskonna kontekstis.

Alustame natuke kaugemast ajast. Oled sündinud 1962. aastal ehk sinu lapsepõlv ja noorukiiga möödusid sügaval Nõukogude ajal. Kui meenutad noid aegu, siis kas Sinu kodus võeti Nõukogude võimu kui midagi paratamatut või räägiti väiksele Aivarile ka jutte aegadest, kui Eesti oli iseseisev riik ning unistati, et küll kord saame taas vabaks?

Edasi lugemiseks: