Antoine Griezmann.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
19. august 2021, 13:02

Tohutu surve all olev Barcelona püüab meeleheitlikult vabaneda hiigelpalka teenivast staarründajast (3)

Antoine Griezmann, kel hiljuti täitus Barcelona eest 100 mängu, loodab, et teda ootab vähemalt sama palju matše veel ees. Kataloonia klubi aga püüab meeleheitlikult temast lahti saada, sest nende võlad ulatuvad 1,35 miljardi euroni ning prantslasele makstakse 344 000 euro suurust nädalapalka.

30aastane Griezmann sai oma 100. kohtumise kirja sel pühapäeval Hispaania meistriliiga avavoorus, aidates meeskonna 4 : 2 võiduni Real Sociedadi üle. Kuigi Daily Maili andmetel tunnevad ründaja vastu huvi nii tema endine koduklubi Madridi Atletico kui ka Manchester City, siis mängija ise tahab jääda Barcelonasse, kellega on tal lepingust veel kolm aastat järel.

„Olen uhke, et selle arvuni jõudsin. Loodan, et saan veel 100 mängu kirja ning annan endast kõik, et klubiga ajalugu teha. Tahan aidata meeskonda nii platsil kui ka mujal, nii ründes kui ka kaitses ning nautida Barcelonas olemist,“ sõnas Griezmann klubi kodulehel avaldatud intervjuus.

Ta alustas meeskonnas oma kolmandat hooaega. Esimese 100 matšiga sai Prantsusmaa koondislane kirja 35 väravat. Kaasmaalastest on Barcelonas olnud resultatiivseim vaid Thierry Henry, kelle saldoks jäi 121 mänguga 49 tabamust.

Ent seni on Griezmann võitnud klubiga vaid ühe tiitli — tänavu kevadel triumfeeriti Hispaania karikasarjas. Barcelona, kes hiljuti oli sunnitud meeskonna aegade parimast mängijast Lionel Messist loobuma, on aga suurtes raskustes ega suuda ründestaari üleval pidada.

Griezmann soetati 2019. aastal Atleticost 126 miljoni euro eest ning klubi president Joan Laporta andis mõista, et nad kavatsevad nüüd esimesel võimalusel temast vabaneda.

„Griezmann on mängija, kes pakub turul teistele klubidele huvi. Ehitame koosseisu eesmärgiga saavutada rahaline tasakaal. Meil pole Antoine'iga probleemi, ta meeldib meile väga. Kuid oleme avatud kõikidele pakkumistele, sest oleme seisus, kus peame [UEFA] finantsilise ausa mängu reegleid [Financial Fair Play ehk FFP] järgima,“ lausus Laporta ajalehele Mundo Deportivo.

Barcelona on sel suvel toonud meeskonda kaks ründajat: hollandlase Memphis Depay ja argentiinlase Sergio Agüero.