Lionel Messi üleminek FC Barcelonast prantslaste PSGsse on maailma hulluks ajanud

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
19. august 2021, 17:03

Hullud numbrid: Messi täisnuusatud taskurätik maksab miljoni, Michael Jordan teenib ülemineku pealt ulmesummasid (2)

Eelmisel nädalal kirjutas Õhtuleht maailma parima jalgpalluri Lionel Messi klubivahetuse ümber liikuvatst ulmesummadest. Nüüd tuleb välja, et meeletust särgimüügimaaniast lõikab kõva kasu ka läbi aegade parimaks korvpalluriks peetav Michael Jordan.

Eilse seisuga oli PSG Messi nimega särke müünud umbes 120 miljoni euro eest. Kuna Prantsusmaa parim jalgpalliklubi kannab tavalise Nike logo asemel oma särgil Air Jordani oma, lõikab sellest pirukast korraliku tüki ka korvpallilegend.

Nimelt teenib Jordan Nike’ilt iga Air Jordani sümboolikaga eseme pealt 5% endale, mis tähendab, et tänaseks on Jordan argentiinlase ülemineku pealt teeninud justkui mitte millegi eest kuus miljonit eurot. Arvestades, et Messi on PSG mängija olnud vaid nädala ning särgimüügimaania peaks hooaja jätkudes jätkuma, pole välistatud, et Jordan teenib hooajaga sama palju kui Messi ise, kelle aasta palgaks on väidetavalt 40 miljonit eurot.

Ulmelistest numbritest rääkides saab ka jaburuse piire kombata. Mäletatavasti oli Messi hüvastijätuks tehtud pressikonverents väga emotsionaalne ning argentiinlane puhkes selle vältel ka nutma. Talle ulatatud taskurätik, mille Messi täis löristas, korjas üks saalitöötaja üles, kes on selle tänaseks pannud oksjonile alghinnaga miljon dollarit.

Põhjenduses seisab, et taskurätik sisaldab Messi geneetilist materjali, mida saab kasutada kloonimiseks. Seega on see hea võimalus kõigile hobikloonijatele, kellel on võimalik, suurema enamuse jalgpalliekspertide sõnul läbi aegade parimat mängijat kloonida.