Michael Schumacher (paremal) ja Mick Schumacher

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
19. august 2021, 18:18

Mick Schumacher õige pea linastuvast Michael Schumacheri dokumentaalfilmist: seda filmi tasub oodata, see on väga emotsionaalne

Juba 15. septembril linastub kaua oodatud dokumentaalfilm seitsmekordsest vormel 1 maailmameistrist Michael Schumacherist. Poeg Mick Schumacheri sõnul saab see olema väga eriline vaatamine.

„Ma olen osa sellest dokumentaalist, mind ju intervjueeriti samuti. Arvan, et seda filmi tasub oodata. See saab olema väga eriline ja väga emotsionaalne dokumentaalfilm kõigi jaoks,“ arvas Mick Schumacher.

Lisaks poeg Mickile astuvad filmis üles paljud endised vormel 1 piloodid ja Schumacheri endised konkurendid nagu Damon Hill, Mika Häkkinen ja David Coulthard, aga ka erinevad autospordi tegelased nagu FIA president ja endine Schumacheri boss Jean Todt, endine vormel-1 omanik Bernie Ecclestone, endine sakslase mänedžer Flavio Briatore ning praegune mänedžer Sabine Kehm. Mõistagi saavad sõna ka legendi abikaasa Corina, tütar Gina-Marie ja isa Rolf.

Filmi režissööri Vanessa Nockeri sõnul oli kõige keerulisem leida balanss enda soovide ja Schumacheri perekonna nõusoleku vahel. Produtsendi Benjamin Seikeli sõnul oli perekond siiski väga vastutulelik.

„Oleme väge õnnelikud, et meid täielikult usaldati. Nende toetuseta oleks olnud fili võimatu teha,“ sõnas Seikel.

Schumacher võitis vahemikus 1994–2004 seitse maailmameistritiitlit Bennetoni ja Ferrari meeskondade eest. Eelmisel hooajal jõudis seitsme MM-tiitlini ka Sir Lewis Hamilton.

2013. aastal suusaõnnetusse sattunud Schumacheri tervislikku seisundit on perekond kaheksa aastat varjanud.