Chelsea keskväljamootorid N'Golo Kante (vasakul) ja Jorginho on UEFA aasta mängija favoriidid

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
19. august 2021, 22:28

UEFA aasta mängija valitakse De Bruyne, Jorginho ja Kante seast

UEFA aasta mängija finaali jõudsid Londoni Chelsea mängijad N’Golo Kante ja Jorginho ning Manchester City mees Kevid de Bruyne.

Kante ja Jorginho on finalistide seas suuresti tänu Chelsea Meistrite liiga võidule. Kui enne jalgpalli Euroopa meistrivõistluseid peeti favoriidiks Kanted, siis prantslase keskväljapartner, Itaalia koondislane Jorginho tõstis oma aktsiad ilmselt kõrgemale EMi võiduga.

De Bruyne ja tema Belgia koondise laeks EMil jäi veerandfinaal, ent belglane on siiski hoolimata vigastustest teinud muljetavaldava hooaja. Ta aitas Manchester Cityl võita Premier League’i veenva eduga ning Meistrite liiga finaalis tuli alla jääda just Chelseale. Kusjuures de Bruyne sai finaalis vigastada seisul 0:0 ning paljud jalgpallieksperdid on spekuleerinud, et kui ta mänginuks lõpuni, võinuks jõuvahekorrad teised olla.

Aasta treener valitakse City Premier League’i võiduni tüürinud Pep Guardiola, Chelseale Meistrite liiga võidu toonud Tomas Tucheli ja Itaalia võidukat EMi koondist juhendanud Roberto Mancini vahel.