Kui Flora mängijaid (pildil Rauno Sappinen ja Henrik Ojamaa) said rõõmustada, siis Shamrock Roversi ja iirlaste meel on matši järel must.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
20. august 2021, 10:37

Iirimaa meedia tampis Floralt tappa saanud Shamrock Roversi esituse maapõhja

FC Flora astus mehise sammu jalgpalli Konverentsiliiga alagrupiturniiri suunas, kui alistas otsustava play-off'i avamängus valitseva Iirimaa meistri Shamrock Roversi 4 : 2. Iiri meedia kirus Roversi kaitsetöö maapõhja ning nentis, et selline tulemus peegeldas ka mängu käiku.

„Shamrock Rovers naasis oma euromängude tavapärase võdiseva mängu juurde,“ pealkirjastas oma mänguülevaate The Irish Times. Pealkirja täiendusena lisatakse, et peatreener Stephen Bradley hoolealused sepistasid korralikult eksimusi, mis lubaski Floral neli väravat lüüa.

Times leiab, et Roversi kaitsetöö vääris sellist tulemust täielikult, ning lisatakse, et iirlastel – kusjuures Shamrock on viimane eurosarjades konkurentsi jäänud Iirimaa jalgpalliklubi –on nüüd vaid õbluke võimalus alagrupiturniirile pääseda.

„Roversit jääb tulemusest veelgi rohkem aga kummitama see, kuidas Flora pani neid üha ja üha eksima,“ nenditakse artiklis, kus Flora poolelt tõsteti eriti esile Henrik Ojamaa ja kaks väravat löönud Martin Milleri tegutsemist. „Kõik neli väravat olid välditavad, kuid põhitõdede vastu eksisid isegi kogenud mängijad, täpselt nagu juulis, kui meistrite liigas langeti välja Bratislava Slovani vastu.“

Iiri rahvusringhäälingus (RTE) oldi veelgi karmimad ning nende mänguülevaade pealkirjastati lausa: „Narmendav Shamrock Rovers varises Tallinnas põrmu“.

RTE tuletas meelde, et Bradley oli juba enne mängu öelnud, et Flora on seni nende tugevaim eurovastane, isegi tugevam kui oli Bratislava Slovan. Ning kes seda siis tõsiselt ei võtnud, saigi Tallinnas konkreetse tõestuse.

„Need osutusid prohvetlikeks sõnadeks, sest hea klassiga Flora mängis Roversi tehniliselt ja taktikaliselt üle. Nende esituses oli kvaliteeti ja enesekindlust,“ kiideti Eesti klubi.

„Rovers kaevas endale ise Konverentsiliiga trilleris augu,“ kõlab Irish Mirrori pealkiri. Ja põrutatakse otsa: meeskond tegi oma viimaste aastate kõige halvema esituse – kuid just siis, kui seda endale kuidagi poleks tohtinud lubada. Lisatakse, et kui Rovers alagrupiturniirile ei pääse, pole neil süüdistada mitte kedagi peale iseenda.

Ka Roversi peatreener Bradley laiutas pärast mängu nõutult käsi: „Tegime vigu, mida pole varem teinud. Ja kui sa neid teed, siis ei vääri sa võitu.“

Bradley lisas, et kindlasti ei alahinnanud nad Florat, kuid veelkord: väga keeruline on võita, kui ise niimoodi eksid. „Andsime ära neli kohutavat väravat,“ tõdes Roversi peatreener.

Flora ja Roversi kordusmäng toimub järgmise nädala neljapäeval Iirimaal.