Anna Maria Millend.

Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
20. august 2021, 15:21

TUBLI TÖÖ! Pihela sai ühe hüppega MMi lõppvõistlusele, Eesti rekordi jooksnud Millend pääses finaali (1)

Nairobis jätkuval juunioride kergejõustiku MMil näitasid hüva vormi Elisabeth Pihela ja Anna Maria Millend, kellest esimene pääses kõrgushüppes lõppvõistlusele ning teine uue isikliku rekordiga 100 meetri tõkkejooksu poolfinaali. Millend parandas poolfinaali oma tulemust veelgi, joostes välja uue Eesti juunioride rekordi ja pääsedes finaali!

Kõrgushüppes oli kvalifikatsiooninormiks 1.85, kuid nagu elu näitas, siis sellist kõrgust rünnata polnud vaja. 11 sportlast sai jagu kõrgusest 1.78 ja sellest ka piisas.

17aastane Pihela oli 17 võistlust alustanud sportlasest seejuures ainus, kes võttis 1.78 endale algkõrguseks. Juulis Kadriorus staadionil isiklikku rekordit tähistanud 1.86ga U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud neiu sai sellest kõrgusest esimesel katsel ka üle ja nii võib resümeerida, et tema töö oli kiire ja korralik.

Suurepäraselt on esinud 100 meetri tõkkejooksus ka 17aastane Anna Maria Millend. Eeljooksus püstitas ajaga 13,56 isikliku rekordi, mis oli viie jooksu peale kokku neljas tulemusega ning mõistagi viis see meie piiga ka poolfinaali. Eeljooksude kiireim oli Šveitsi sportlane Ditaji Kambumndji, kes läbis distantsi ajaga 13,30.

Poolfinaalis Millendi hoog jätkus: ta sai teises eeljooksus ajaga 13,44 teise koha ja pääses kohaga finaali. Ühtlasi sai ta enda nimele ka Eesti juunioride rekordi, parandades seni Mirjam Lehismetsa (neiupõlvenimega Liimask) nimele kuulunud tippmarki ühe sajandikuga. Millendi aeg oli kolme poolfinaali peale paremuselt viies, kiireima aja (13,02) jooksis välja Jamaica välejalg Ackera Nugent.

16aastane Liisa-Maria Lusti sai kaugushüppe kvalifikatsioonis kirja 5.98 ega pääsenud lõppvõistlusele. Kvalifikatsiooninorm oli 6.35, mille ületas kolm sportlast. Viimane ehk 12. lõppvõistlusele viinud tulemus oli 6.06. Liisa-Maria Lusti isiklik rekord on tunamullu Rakveres hüpatud 6.13.