Martin Ödegaard esindas Londoni Arsenali ka mullu, kuid siis laenulepingu alusel. Nüüd kuuluvad ka tema mängijaõigused Arsenalile.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
20. august 2021, 13:36

Arsenali hädad said veidi leevendust

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga avavoorus uustulnukalt Brentfordilt häbistava kaotuse saanud Londoni Arsenal tugevdas meeskonna ridu kunagise imelapse, Norra koondislase Martin Ödegaardiga. Ründava suunitlusega poolkaitsja eest käidi Madridi Realile välja üleminekusumma, mis võib küündida peaaegu 40 miljoni euroni.

Londoni Arsenali peatreener Mikel Arteta oli suvel seadnud sihiks just ühe loova poolkaitsja meeskonda toomise. Ödegaardi kõrval räägiti ka Arteta huvist Leicesteri mängumehe James Maddisoni teenete vastu, kuid lõpuks langes liisk siiski 22aastasele norrakale. Väidetavalt jahib Arsenal jätkuvalt ka Lyoni Olympique'i staari Houssem Aouar'i, kuid kas Prantsusmaa koondislasega ka lõpuks asjaks läheb, pole kaugeltki kindel.

Ödegaard esindas Arsenali laenulepingu alusel ka mullu, kui sai 20 mängus kirja kaks väravat ja kaks väravasöötu. 11 matšist, mida Ödegaard alustas algkoosseisus, võitis Arsenal seitse.

„Ta tegi meid eelmisel hoojal paremaks,“ kinnitas Mikel Arteta. „Me vajasime rohkem erinevaid võimalusi, loovust ja mängijaid, kes oleks selles klubis eeskujudeks.“

Meepotis on siiski ka üks tõrvatilk: nimelt ootab Ödegaard jätkuvalt viisat, et Suurbritanniasse pääseda ja nii jääb ta suure tõenäosusega eemale Arsenali pühapäevasest teise vooru matšist linnarivaal Chelsega. Ent kolmandas voorus, kui Arsenal kohtub tiitlikaitsja Manchester Cityga, peaks norrakas juba Kahurimeeste koosseisus ja arvatavasti ka platsil olema.