Teemu Suninen mullu Rally Estonial.

Foto: Aldo Luud
WRC
21. august 2021, 09:58

Soome ralliässa edasine karjäär on suure küsimärgi all

Teemu Sunineni tulevik M-Spordi rallimeeskonnas on küsimärgi all. Tal on käimasolev hooaeg kulgenud keeruliselt ning soomlase seniseks parimaks tulemuseks on Rally Estonial saavutatud kuues koht.

Kahel etapil on Suninen pidanud katkesama. Belgias kihutas ta Rally2 masinaga ning sama auto saab ta ka Kreeka ralliks. M-Spordi pealik Richard Millener ei tahtnud küll piloodi võimalusi meeskonnas jätkamiseks maha kanda, kuid kahtlemata peab ta tegema tugeva hooaja lõpu.

„Mõistagi saame aru, et autosid vahetada pole kerge, kuid teised meeskonnad teevad seda samuti. Teemu on nendel rallidel osalenud, sest peame veel läbirääkimisi ja kaalume, kas vajame teda järgmisel aastal või mitte. Kui oleks selge, et ta järgmisel aastal meie tiimis ei sõida, siis miks ta üldse peaks meie eest rallisid sõitma? Eestis ei läinud nii, nagu ta oleks soovinud, kuid plaan oli algusest peale nii, et Adrien [Fourmaux] sõidab Belgias WRC masinaga,“ sõnas Millener portaalile Rallit.fi.

Oktoobri alguses toimub Soome ralli. Selle osas pole veel otsuseid tehtud ning on lahtine, kes seal meeskonna eest sõidab.

„Võtame Teemuga ühe ralli korraga. Me pole veel Soome osas otsust langetanud,“ lisas Millener.

Sunineni agent Timo Jouhki kardab, et rallipiloot võib töötuks jääda.

„Teemu võimalused M-Spordis jätkamiseks on üsnagi väikesed. See on pisiasjades kinni, praegu pole asjad kõige paremini sujunud,“ tunnitas Jouhki ajalehele Ilta-Sanomat.