Sadio Mane tähistamas Liverpooli teist väravat Burnley vastu.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP / Scanpix
Jalgpall
21. august 2021, 17:47

TRAGÖÖDIA: Liverpool võitis ka isa leinava tähtmängijata (1)

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga teine mängudevoor algas Liverpooli ja Burnley duelliga. Vaatamata 2 : 0 võidule on Liverpooli meeskond leinas, sest nende poolkaitsja Fabinho kaotas mängu eel oma isa.

Fabinho mängus kaasa ei löönud. Tegelikult tuvastasid tema puudumise juba neljapäeval Liverpooli treeningut jäädvustanud ajakirjanikud. Reedel paljastas mängupausi põhjuse jalgpalluri abikaasa Rebeca.

„Äi. Sind jäädakse mäletama sinu naeratuse ja maailma asjades näidatud kire järgi,“ kirjutas naine sotsiaalmeedias. „Tänan jumalat tema tundmise au nimel. Sinu lapselapsed saavad oma vanaisast teadma. Armastan sind, äi.“

Mängueelsel pressikonverentsil sõnas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp, et tegu on Fabinho eraeluga, mistõttu ta teemal pikalt peatuda ei taha. Sportlane pole klubi juurest siiski lahkunud.

„Edastasime talle ja perele oma kaastunde, üritasime edastada talle kogu seda soojust ja armastust, mis meis peitub. See on kõik, edasine on privaatne,“ sõnas Klopp, kes ise kaotas jaanuaris oma ema.

Vaatamata kurvale uudisele kulges laupäev Liverpoolis pidumeeleolus: esimest korda pärast 2020. aasta märtsikuud oli Anfieldil kohal täismaja. Juubeldada said fännid juba 18. minutil, mil peaga oli täpne Diogo Jota. Järgnes (video)kohtunike sõu: suluseisuks loeti nii Mohamed Salah’i löök kui ka Burnley loodetud viigitabamus.

Teisel poolajal suisa 17 pealelööki teinud Liverpooli teise ja ühtlasi viimase tabamuse eest hoolitses 69. minutil Sadio Mane.

Liverpooli hooaeg on alanud kahe võiduga. Avavoorus saadi võõrsil jagu Norwichist 3 : 0. Väravavaht Alisson, kes kaotas samuti tänavu varakevadel traagilises veeõnnetuses isa, pole pidanud veel puurist noppima ainsatki palli.

Mujal Inglismaal

Teistes mängudes põrmustas Manchester City 5 : 0 Norwichi. Oma esimese värava uue koduklubi eest skooris Jack Grealish. Hooaja avamängu Leicesterile oli tiitlikaitsja 0:1 kaotanud.

Everton lasi võõrsil kaks korda käest eduseisu: Leeds Unitediga tehti 2 : 2 viik. Aston Villa oli 2 : 0 üle Newcastle Unitedist, Crystal Palace ja Brentford väravaid ei löönud.

Hilisõhtuses mängus ei saanud Watford vastu Brightonile. Kodumeeskond võitis 2 : 0.

Standings provided by SofaScore LiveScore