Elisabeth Pihela võitis kodusel EMil medali. MMil jäi kõige napimalt puudu.

Foto: Robin Roots
Kergejõustik
22. august 2021, 18:09

MMil napilt medalita jäänud Elisabeth Pihela valas pisaraid: olen kurb ja väga pettunud (5)

Nairobis toimunud kergejõustiku U20 maailmameistrivõistlustel võitis Eesti lõpuks kaks hõbedat. Kolmas medal jäi juuksekarva kaugusele: Elisabeth Pihela sai kõrgushüppes neljanda koha.

17aastane Pihela oli üks neljast kõrgushüppajast, kes pühapäevasel finaalvõistlusel ületas latile seatud kõrguse 1.87. Sealjuures tähistab kolmandal katsel sündinud tulemus neiu uut isiklikku rekordit – varasem 1.86 pärines poolteist kuud tagasi koduses Tallinnas peetud EMilt ja oli siis pronksikarva.

Pihela tunnistas Õhtulehele, et pärast etteastet tulid tal pisarad silma. „Olen kurb ja väga pettunud,“ rääkis Sven Andresoo õpilane, keda MMil juhendas Heiko Väät. „Neljas koht on ju kõige valusam…“

Hüppesektorisse läks Pihela pingevabalt. „Mul on Tallinna võistlusest hea kogemus olemas, siin olid tuttavad näod,“ arutles ta. „Kui oleksin kõik kõrgused ületanud esimesel katsel, oleks mul praegu medal kaelas. 1.87st sain jagu ilusa varuga, kuid 1.89-l olid jalad pehmed.“

MMil ületas Pihela avakõrguse 1.75 esimesel hüppel, 1.80 ja 1.84 alistusid teisel katsel. Rivaalidel läks aga veidi libedamalt – vähemalt 1.87 alistamine – ja see tähendas eestlannale kokkuvõttes neljandat kohta.

Kolmandaks jäi Küprose uue noorterekordi hüpanud samuti 17aastane Styliana Ioannidou, kes pärast nelja hiilgavat hüpet esimesel neljal kõrgustel ajas 1.89-l lati kolmel korral maha.

Hõbemedali võitis 1.89 alistamisega oma isiklikku rekordit kolme sentimeetriga parandanud Šveitsi esindaja Marithe-Therese Engondo. Esikoht kuulus venelannale Natalja Spiridonovale, kes vajas nii 1.84 kui ka 1.89 peal kolme katset, kuid 1.91 alistus esimesel hüppel. Mõlemal neiul on vanust 19 aastat.

Eestile tõid MMilt hõbemedalid Pippi Lotta Enok seitsmevõistluses ja Anna Maria Millend 100 meetri tõkkejooksus.