Värske NBA meister Giannis Antetokounmpo panustab teenitud raha tagasi kodulinna.

Foto: Paul Sancya / AP / Scanpix
Korvpall
22. august 2021, 21:27

NAGU JORDAN: NBA superstaar Antetokounmpo proovib kätt pesapallis

Vanemad korvpallifännid vast veel mäletavad, kuidas Michael Jordan pärast 1993. aastal NBA meistriks tulekut otsustas ketsid varna riputada ja mängis järgmised kaks aastat hoopis pesapalli. Värske NBA tšempion Giannis Antetokounmpogi pistab nüüd varba pesapallimaailma, kuigi erinevalt Jordanist riskib ta karjääri asemel kõigest rahaga.

Antetokounmpo tähelend unelmate korvpalliliigas algas 2013. aastal ja ta on ookeani taga alati kandnud Milwaukee Bucksi särki. 2019 ja 2020 sai kreeklane endale liiga kõige väärtuslikuma mängija nimetuse, kuni 2021 saabus lõpuks kauaoodatud meistritiitel – Milwaukee esimene üle 50 aasta.

Kui mõni sportlane mõtleb pärast aastatepikkuse eesmärgi saavutamist, et äkki prooviks nüüd midagi uut, siis Antetokounmpo ei plaani kuhugi minna: teda seob Milwaukeega talvel sõlmitud viieaastane leping, mil küljes ligi 200 miljoni euro suurune palgalipik.

Teenitava summagi suunab Antetokounmpo tagasi oma pikaaegsesse kodulinna: reedel ostis kossutäht endale tükikese Milwaukee Brewersi pesapalliklubist. Jutu all oli ka mõne Euroopa jalgpallimeeskonna ostmine, kuid lõpuks langes Antetokounmpo valik just Brewersile.

„Milwaukee tegi minust selle, kes täna olen,“ sõnas Antetokounmpo. „See tegi minust parema inimese. See on põhimõtteliselt mu kodu. Ma olen siin isaks saanud. Ma olen siin liidriks saanud. Ma olen siin meistriks saanud,“ lisas korvpallur, et tahab linna ja selle kogukonna heaks panustada.

Kui suure tüki Brewersist Antetokounmpo haaras ja mis oli tehingu hinnaks, pole teada. Suurosanik ja klubijuht Mark Attanasio sõnas, et tegelikult jõudsid nad korvpalluriga kokkuleppele juba maikuus, kuid ootasid uudise avalikustamisega, et mitte tõmmata tähelepanu NBA otsustavatelt mängudelt. Tegu on esimese korraga pärast 2005. aastat, mil Attanasio Brewersi juhtimise haaras, kui ta on tükikese mõnele eraisikule maha müünud.

Sümboolse sammu kõrval tegi Antetokounmpo tõenäoliselt ka väga mõistliku finantsotsuse. Brewersi pesapalliklubi väärtuseks hinnatakse üle miljardi euro. Kümme aastat tagasi oli see vaevu 300 miljonit eurot. Ühtegi profiliiga MLB tiitlit meeskonnal ette näidata pole, kuid tänavu on kirjas juba 75 võitu 49 kaotuse kõrval mis on võiduprotsendilt liiga neljas näitaja.