Pildil olev hobune pole sündmusega seotud. Sellele vihjab ka tallihoone, mis ei ole leekides.

Foto: Vida Press
Spordivaria
23. august 2021, 22:31

USKUMATU (EBA)ÕNN! Suksu elas ühe ööpäevaga üle kaks hirmsat õnnetust

Bold and Bossy, maakeeli Julge ja Kamandav, on kaheaastane Ameerika võistlushobune. Tähendab, ta peaks olema võistlushobune, aga märavarss põrutas enne oma esimest jooksu nelja tuule poole.

Võistlused toimusid Kentucky osariigis Hendersonis ning Bold and Bossy oli just parajasti džoki Miguel Menaga teel karjääri esimesse võistlusstarti, kui tema ees olnud hobune perutama hakkas. See ehmatas noort mära nõnda, et ta kukkus pikali, sai manöövriga ratsanikust lahti ja püsti tõustes valis ise suuna, kuhu poole ajama minna.

Bold and Bossy valik langes maanteele number 41, vahendab Daily Star. Suksu kappas põhjasuunal nõnda vapralt, et jõudis välja Indiana osariiki – mis pole küll ülemäära muljetavaldav saavutus, sest Hendersonist on sinna loetud kilomeetrid.

Hobuse peatamisega oli üksjagu probleeme – minema putkates kandis Bold and Bossy silmaklappe ehk nägi vaid otse enda ees toimuvat. Pärast 30 minutit õnnestus paaril möödujal juba väga väsinud loom peatada ja ta maha rahustada.

„Jumalale tänu, et talle otsa ei sõidetud, et ta viga ei saanud või ei tekitanud ise kellelegi raskeid vigastusi või isegi surma,“ oli hobuse omanik Michael Ann Ewing äraütlemata tänulik.

Pikast retkest oli Bold and Bossy vasak tagajalg veritsema hakanud ning ta oli vedelikupuuduses. Veterinaarid vaatasid looma üle ja saatsid ta Hendersoni hipodroomi tallidesse taastuma – hobune pidi ööga tarbima 30 liitrit vedelikke, enne kui sai alustada kolmetunnist koduteed.

Tallid läksid selle aja jooksul põlema. Kell neli öösel tõttasid kõik kohalikud hobusõbrad loomi päästma ja õnneks said kõik seitse tallis olnud hobust enam-vähem tervelt välja. Vaid Bold and Bossy kael ja turi said kergemaid põletushaavu, kirjutab Washington Post.

Mis noorest märast edasi saab, pole veel teada, sest vigastuste ulatus ilmneb alles paari päevaga ja teine asi on spordiga kaasas käiv ebausk – kaks hirmsat õnnetust vähem kui päevaga pole naljaasi. Bold and Bossy ise võtab aga asja rahulikult. „Ma arvan, et ta on lihtsalt kurnatud. Ilma liialdamata, ta nägi välja nagu oleks 100 kilo alla võtnud,“ sõnas Ewing.