Foto: Envato Elements
Sisuturundus
7. september 2021, 14:00

Inimeste teadlikkus on tõusnud: looduslikud puhastusvahendid teevad oma võidukäiku!

Veel aastakümneid tagasi ei pööranud suurem hulk rahvast tähelepanu sellele, mida nad söövad, mis puhastus- ja pesuvahendeid kasutavad ning kui suurt mõju see kõik keskkonnale avaldab. Tänapäeva inimene on aga muutunud keskkonnateadlikumaks ning järjest rohkem valitakse koju just looduslikud puhastusvahendid. Ökomon ökopood jagab sel teemal oma mõtteid ning lükkab ümber nii mõnegi valearvamuse.

Kas oled märganud, et paljudel supermarketites müüdavatel puhastustoodetel on hoiatavad sildid peal? Näiteks teavitatakse pealtnäha süütult, et toode on kergesti süttiv või toksiline. See peaks andma juba esimese indikatsiooni, et need vahendid ei ole päris ohutud. On karm tegelikkus, et enamikes supermarketites müügil olevates puhastusvahendites on mitmeid tervisele kahjulikke aineid, näiteks fosfaate, värvaineid, ammoniaaki.

Laias laastus võib öelda, et öko puhastusvahendid on kasulikud kahel peamisel põhjusel: enda tervis ning looduse tervis ja heaolu.

Looduslikud puhastusvahendid teevad kehale pai

Praegusel ajal on paljud inimesed kimpus allergiatega – võib lausa öelda, et allergikuid pole kunagi olnud nii rohkelt kui nüüd. Üks asi, mis allergiaid põhjustab, on tavapuhastusvahendid, mis omakorda sisaldavad hingamisteede või siinuste ärritust põhjustavaid allergeene. Kuigi koristades kasutatakse enamasti kummikindaid, siis tihti ei teadvustata, et puhastusvahendites sisalduvad ained jäävad õhku mitmeks päevaks. Seega, kui sina või sinu laps olete kimpus allergiate või muude veidrate tervisehädadega, on ülim aeg teha vannitoariiulis suurpuhastus, kahtlase päritoluga tooted välja vahetada ning tuua asemele orgaanilised puhastusvahendid.

Sarnane lugu on tegelikult ka pesupulbri ja muude hügieenitarvetega. Tavaline pesuvahend sisaldab ohtlikke kemikaale, mis kipuvad jääma sinu riietesse ka pärast pesemist ning imbuvad läbi naha. See juhtub eriti tugevalt siis, kui paned selga niisked rõivad või higistad. Samas, looduslik puhastusvahend on see, mis peseb pesu kenasti puhtaks, olles samaaegselt sinu naha vastu õrn. Allergiate ja muude tervisehädade vältimiseks tasub kasutusele võtta ka looduslikud ja keskkonnasõbralikud hügieenitarbed, mille valik ökopoodides iga aastaga järjest kasvab.

Nagu mainitud, siis olulist rolli mängib ka poes müüdavate tavaliste puhastusvahendite mõju keskkonnale. Poetooted on tehtud nafta baasil, ökoloogilised puhastusvahendid samas aga taimsel baasil. Sellest johtuvalt on vahe, kas aine laguneb algkomponentideks või läheb põhjavette. Kliimamuutusest räägitakse tänapäeval palju – kui võtad edaspidi oma vannitoa puhastamisel kasutusele looduslikud puhastusvahendid, aitad astuda ühe väikese sammu lähemale maailma parandamisele. Et vältida liigset prügi teket, siis on suurepäraseks abimeheks ka keskkonnasõbralikud puhastusharjad ja -lapid – suur osa neist on valmistatud bambusest või paberist. Pea meeles, iga väike samm aitab maailma päästa!

Öko puhastusvahendid on efektiivsed ja õrna lõhnaga

Paljud kasutajad väldivad looduslike puhastusvahendite kasutamist, sest pelgavad, et need ei ole piisavalt efektiivsed – õnneks on see väärarvamus siiski pigem kadumas. Orgaanilised puhastusvahendid puhastavad hästi ning jätavad pinnad säravaks. Boonuseks on see, et toa õhukvaliteet saab olema tuntavalt parem. Mis puutub aga looduslikesse pesupulbritesse, siis need on isegi nii efektiivsed, et tihti ei ole vajadust kasutada pesupehmendajat. Öko puhastusvahend võib olla vägagi suur üllataja, kui sellele võimalus anda.

Kasutajate jaoks on tihti murekohaks ka toodete intensiivse lõhna olemasolu. Liigselt lõhnavad on enamasti hoopistükkis poevahendid, öko puhastusvahend on pigem õrna ja värskelt kodumaise aroomiga. Need ei häiri ega mõju eemaletõukavalt.

Tee ka sina enda elus kannapööre ning heida pilk tervema ja parema tuleviku poole – ökoloogilised puhastusvahendid on sel teel suurepäraseks kaaslaseks. Tutvu laia keskkonnasõbralike toodete valikuga uues e-poes Ökomon! Muide, tootevalik laieneb pidevalt!