Cristiano Ronaldo.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. august 2021, 13:07

TAGASILÖÖK! Juventus pakkus Inglismaa meistrile Ronaldot, ent nad ei soovi teda

Viiel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo on keerulises olukorras: väidetavalt tahab ta Torino Juventusest lahkuda, ent paistab, et ükski teine klubi 36aastast portugallast enda meeskonda ei taha. Hiljuti lükkas Itaalia klubi pakkumise tagasi Manchester City.

Ajalehe Daily Star andmetel pakkus Juventus oma staarründajat Inglismaa meistrile pisut rohkem kui 29 miljoni euro eest. Nad oleksid ka nõus Ronaldo brasiillase Gabriel Jesusi vastu vahetama. Kuid City polnud kummastki variandist huvitatud.

Miks nad Ronaldot, keda peetakse aegade üheks parimaks mängijaks, enda tiimi „võileivahinna“ eest ei taha? On ju tehtud märksa kallimaid üleminekuid — näiteks Pariisi Saint-Germain maksis 2017. aastal 222 miljonit eurot — ja Portugali väravamasin on varem Inglismaal mänginud.

Suuresti on põhjuseks tema palganumber. Ronaldo tahaks teenida aastas vähemalt 30 miljonit eurot. City praeguseks enimteenivaks mängijaks on Kevin de Bruyne, kelle aastapalgaks on umbes 23 miljonit eurot.

Kui mõni klubi peaks olema valmis Ronaldot palkama, siis tuleb neil kiirustada — üleminekuaken sulgub 31. augustil ehk järgmisel teisipäeval.

Juventusega saab Ronaldol leping läbi järgmisel suvel.