Flora tiim rõõmustamas.

Foto: Karin Jaanus
Jalgpall
27. august 2021, 01:32

Henn ajaloolise euromängu järel: ma ei näe, et oleksin treenerina midagi eraldi teinud, see on meeskonnaga koos saavutatud tulemus!

FC Florast sai täna esimene Eesti jalgpalliklubi, kes jõudis Euroopa liigades ehk seekord Konverentsiliigas alagrupimängudele.

Kui play-offi avavaatuses oli Flora Iirimaa meeskonnast Shamrock Roversist parem 4 : 2, siis eile võõrsil saadi Rauno Sappineni tabamusest kirja 1 : 0 võit.

Flora ühe liidri Konstantin Vassiljevi sõnul ei olnud neil platsil otseselt sellist tunnet, et kellegi värav õhus oleks. „Olid ebameeldivad standardid, kust võib midagi tulla. Aga paanikat polnud ja teadsime, mida saab teha,“ seletas Vassiljev.

Ta lisas nii: „Ootasime, et Rovers peab meid jõulisemalt ja agressiivsemalt survestama. Rääkisime sellest ka enne mängu. Lõppkokkuvõttes ega neil väga palju šansse polnud. Mõned tsenderdused ja kauglöögid, aga värava löömiseks olid paremad võimalused pigem meil. Avapoolaja lõpus oli näha ka, et Roversil polnud meie survestamiseks energiat.“

Peatreener Jürgen Henn ei tahtnud ajaloolise saavutuse järel endale liiga suur au võtta. „Pean seda mõtlema veel nii koos meeskonnaga. Ei ole ole osanud seda kuidagi isiklikku plaani sättida ja meeskonnast ei näe ma end kuidagi eraldi. Aga kindlasti on hea tunne, kui saavutad midagi, millega jääd meelde,“ sõnas Henn.

Ta lisas, et seekordse saavutuse puhul oli Floral palju kasu eelnevatest hooaegadest, kui on samuti eurosarjades pallitud, ent nii kaugele pole jõutud. „Kohe esimesena tuleb meelde mäng Serbias, mis oli mingil määral sarnane, sest läksime sinna 2 : 0 eduseisus, ent teadsime, et vastane suudab avamänguga võrreldes mitu käiku juurde panna, milleks peame valmis olema nii, et ei tekiks paanikat. Et kui oleme surve all, siis suudame hoida külma pead ja ise olukordi lahendada,“ selgitas Henn. Ta sõnas, et kõige tähtsam ongi sellistes tähtsates kohtumistes ise hästi reageerida ja surve all rahulikult tegutseda.