Flora mängijaid võisid rõõmustada, Shamrocki meeste eurohooaeg sai aga otsa.

Foto: PA Pictures / Scanpix
Jalgpall
27. august 2021, 11:07

Iirimaa meedia: Tallaghti staadionil tehti ajalugu, kuid paraku tegid seda mehed valgetes särkides

Kui Shamrock Rovers kaotas konverentsiliiga otsustava play-off'i avamängus FC Florale 2 : 4, tampis kodumaa meedia nad mutta. Pärast eilset 0 : 1 kaotust võeti asja rahulikumalt, sest anti endale aru: Eesti klubi oligi selles paaris parem.

„Kaitsenõrkused said Shamrock Roversile taas saatuslikuks,“ pani The Irish Times oma mängukokkuvõtte pealkirjaks.

Timesi hinnangul oli eilne esitus Roversi tänavuse hooaja kõige halvem – isegi halvem kui nädala eest Tallinnas – kuid seejuures kergitatakse kaabut Flora ees ja lisatakse, et Eesti klubi on olnud ka kõige tugevam vastane, kellega Rovers sel hooajal on mänginud.

Nii nagu esimeses mängus oli iirlaste jaoks Shamrocki mängu peamiseks märksõnaks „eksimused“, nõnda ka nüüd. Rauno Sappineni värava puhul tõdevad iirlased, et kogenud väravavaht Alan Mannus poleks seda lööki tohtinud sisse lasta ning tsiteeritakse Roversi peatreenerit Stephen Bradley't: „Alan tõrjuks kümnest sellisest löögist üheksa, kuid ilmselt võttiski see [eksimus] need kaks mängu hästi kokku.“.

„Rovers kukkus pärast Flora võitu Tallaghtis Euroopast välja,“ kõlas Iirima rahvusringhäälingu RTE kokkuvõtte üsna neutraalne pealkiri. Kuigi erinevalt Timesist nähti Shamrocki esitust teises mängus märksa paremana, siis kokkuvõttes olid ikkagi just enda eksimused need, mis Roversile lõpuks kätte maksid, nenditakse tagantjärele targana.

„Pärast Tallinnas nähtud kaitseliini õudusunenägu domineeris Rovers kordumängu, kuid ei suutnud leida lahendusi,“ kirjutab RTE. „Flora ootas aga oma aja ära ja sai otsustava võimaluse, mille Rauno Sappinen ära realiseeris.“

The Irish Mirrori pealkiri oli vast kõige kujundlikum: „Euroopast välja pudenemine murdis Shamrock Roversi südame“. Sarnaselt RTEga tunnustatakse Shamrocki ponnistusi, kuid kokkuvõttes sellest ikkagi ei piisanud.

„Tallaghti staadionil tehti ajalugu, kuid paraku tegi seda mehed valgetes särkides, mitte mehed mustas ja rohelises. Flora hoidis külma närvi ja pääses esimese Eesti liiga meeskonnana UEFA klubisarja alagrupiturniirile,“ nendib Mirror.