FC Flora võis jõuda konverentsiliiga alagrupiturniirile, kuid legendaarse jalgpallitreeneri Roman Ubakivi arvates ei tasuks sellest siiski liiga suurde eufooriasse sattuda.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Jalgpall
27. august 2021, 13:02

Roman Ubakivi Flora ajaloolisest saavutusest: üks klubi võib mudaliiga turniirile jõuda, kuid see ei ole uus lehekülg meie jalgpalli arengus

FC Flora alistas Euroopa jalgpalli konverentsiliiga otsustavas play-off’is kahe mängu kokkuvõttes Iirimaa meistri Shamrock Roversi 5 : 2 ja jõudis esimese Eesti jalgpalliklubina mõne Euroopa sarja alagrupiturniirile, kusjuures Flora ise oli ihaldatud maale jõudmist oodanud 27 aastat. Legendaarne jalgpallitreener ja Florat nende kõige aegade esimestes euromängudes juhendanud Roman Ubakivi leiab siiski, et Eesti jalgpalli arengu üldisesse konteksti asetatuna ei ole hõiskamiseks erilist põhjust.

„Kui me võtame meie jalgpalli üldise arengu ja taseme, siis jah, see on sammuke edasi, kuid nende viimase 30 aasta jooksul on ju olnud sisuliselt paigal vindumine, kuskohas me siis nüüd edasi oleme läinud? Jah, enne oli veel kehvem, aga see on ju madal liiga, pole üldse suursündmus selles mõttes,“ lajatab Ubakivi kohe hakatuseks.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99