Cristiano Ronaldo on taas punane kurat!

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
27. august 2021, 19:25

AMETLIK! Legend naaseb: Cristiano Ronaldo lõi Manchester Unitediga käed (1)

Sel nädalal väldanud saaga Cristiano Ronaldo ümber on nüüd lõppenud, kuna mees on löönud käed oma endise koduklubi Manchester Unitediga.

Ronaldo senise klubi Torino Juventuse peatreener Massimiliano Allegri ütles sel nädalal selgelt välja, et Ronaldol pole enam mingit soovi Juventust esindada. Portugallase näol võib olla küll tegu endiselt ühe parima tipuründajaga maailmas, ent kuna mehe passis särab juba soliidne 36 ja tema palgasoov on üsna suur, siis liiga palju klubisid tema palkamisest huvitatud polnud.

Kõige tugevamalt seostati teda Manchester Cityga, kes oli tema eest nõus ka maksma ja Ronaldo leppinuks väidetavalt isegi 50protsendilise palgakärpega.

Väidetavalt võttis Portugali superstaariga ühendust aga Manchester Unitedi endine peatreener söör Alex Ferguson, kes selgitas, et Unitedi elaval legendil ei sobi kuidagi linnarivaali esindada. Ferguson on Ronaldo jaoks isafiguur, kelle sõnade vastu olnuks ka viiekordsel maailma parimal jalgpalluril väga raske astuda. Pole välistatud, et Ferguson mõjutas ka Manchester Unitedit, aga nad olid Ronaldo eest valmis käima välja 23 miljonit eurot.

Ronaldo mängis Manchester Unitedis aastatel 2003–2009, võites selle aja jooksul kolmel korral Inglismaa meistritiitli. 2008 tuldi üheskoos ka meistrite liiga tšempioneiks.

Manchester Unitedi tänane avaldus: „Meil on rõõm kinnitada, et oleme jõudnud Juventusega kokkuleppele Cristiano Ronaldo üleminekus. Ronaldo, viiekordne Ballon d’Ori võitja, 30 tiitli omanik, viiekordne meistrite liiga võitja, neljakordne FIFA klubide MMi võitja, seitsmekordne liigavõitja Inglismaal, Hispaanias ja Itaalias ning Euroopa meister Portugaliga, on nüüd meie mängija. Oma esimesel käigul Manchester Unitedisse lõi ta 292 mänguga 118 väravat. Kõik meie klubis ootavad pikisilmi Cristianot tagasi.“