Teemu Suninen - Mikko Markkula

Foto: AFP/Scanpix
WRC
27. august 2021, 20:57

TOHOHH! Ott Tänaku konkurent lõpetas keset hooaega tiimiga ootamatult koostöö

Autoralli maailmameistrivõistluste karussellis kaasa tegeva M-Spordi piloot Teemu Suninen teatas, et lõpetab keset hooaega tiimiga koostöö.

2014. aastast WRC sarjas sõitnud Suninen teenis karjääri jooksul 67 ralliga kolm poodiumikohta. Parima tulemusena oli ta 2019. aastal Sardiinias teine, Portugalis ja Mehhikos jõudis ta korra kolmandale poodiumi astmele. Kusjuures 2019. aasta oli ka ainuke, mille puhul Suninen sõitis kaasa terve hooaja teenides 89 punkti ja kokkuvõttes 9. koha.

Sunineni viimaseks ralliks jäi Belgas peetud Ypres, kus tal tuli paraku katkestada. Selle hooaja parima koha saavutas ta Eestis, kui oli Rally Estonial kuues.

„Suninen on otsustanud M-Spordiga koostöö lõpetada. Tiim on selle otsusega nõustunud,“ kommenteeris soomlase mänedžer Timo Jouhki.

Küll aga jäi pressiteates üles mõte nagu jääks Suninen WRC sarjaga tulevikus siiski mingil moel seotuks ning uudised tehakse teatavaks lähiajal. Keeruline on näha, et Suninen võiks pretendeerida kohtadele Toyotas või Hyundais, ent eks tulevik näitab.

Tänavu jagas Suninen WRC masinat Adrien Fourmaux'ga, kes on sel hooajal stabiilsemalt sõitnud.