Eesti — Hispaania võrkpallimatš.

Foto: Robin Roots
Võrkpall
28. august 2021, 20:01

GALERII | HÄSTI! Eesti alistas Hispaania ka kolmandas mängus

Eesti võrkpallikoondis alistas täna Tallinnas toimunud sõpruskohtumises Hispaania tulemusega 3 : 1 (25 : 20, 22 : 25, 25 : 18, 25 : 19).

Eesti edukaim oli täna rünnakul 17 punktiga (+9) Kristo Kollo, 15 punkti (+10) lisas Oliver Venno ja 10 (+7) Timo Tammemaa. Eesti vastuvõtt oli 52%, rünnakuid lahendati 50-protsendiliselt, blokist saadi 10 ja servilt 5 punkti (eksiti 15 pallingul).

Hispaania resultatiivseimana tõi Andres Villena samuti 17 punkti (+8). Hispaanlaste vastuvõtt oli 44%, rünnak 45%, blokist saadi 4 punkti ja servil löödi 5 ässa (eksiti 17 pallingul).

Tegu oli viimase Tallinnas toimuva EMi-eelse kontrollkohtumisega. Eesti alustab Euroopa meistrivõistlusi 1. septembril Läti vastu, lisaks on meie meestega samas alagrupis Prantsusmaa, Saksamaa, Slovakkia ja Horvaatia. Hispaania jaoks algab EM 2. septembril ja nende vastasteks alagrupis on Soome, Holland, Põhja-Makedoonia, Venemaa ning Türgi.

Hispaaniaga mängiti ka eile ja üleeile, siis alistati nad vastavalt 3 : 1 ja 3 : 0. Kui need olid mitteametlikud sõprusmatšid, siis tänane oli ametlik maavõistlus.

Eesti peatreener Cédric Énard ütles võrkpalliliidu kodulehel, et Hispaania näitas täna paremat vastuvõttu. „Hispaania vastuvõtt oli täna väga hea ja neil on ka väga hea sidemängija. Meil oli tema vastu raske tegutseda. Ütlesin meestele, et nad peavad kannatlikud olema. Kuigi servisime ise hästi, sai Hispaania sidemängija ikkagi mängu kiireks ajada, sest vastuvõtt oli hea. Oli minu jaoks huvitav mäng, sest pidime olema kannatlikud,“ lausus juhendaja.

Vaadates ette kodusele finaalturniirile, ütles Enard, et usub oma mängijatesse. „Usun oma mängijatesse ja tean, kui motiveeritud nad on siin mängima. Aga treenerina pole ma kunagi liiga enesekindel ja olen iga mängu eel valvel. Tuleb kõva turniir,“ lisas peatreener, kes loodab, et kõik fännid leiavad tee saali. „Tulge saali! See saab olema hullumeelne nii mängijate kui fännide jaoks. Ja mis kõige tähtsam – me vajame oma fänne.“