Rauno Sappinen on Premium liiga väravalööjate edetabelis 14 tabamusega teisel kohal.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
29. august 2021, 20:59

Flora hoiab kümne küünega Levadiast kinni

Pühapäevased sündmused koduses jalgpalliliigas ülemäära põrutavaks ei osutunud. Võidud said nii liider FCI Levadia kui ka kolm mängu vähem pidanud FC Flora.

Levadial oli pureda kangem pähkel: liiga neljas meeskond Nõmme Kalju. Mängu skoor avati Ernest Agyiri poolt 17. minutil ning 73. minutil duubeldas Levadia edu Bogdan Vaštšuk. Rahulikult lõpuvileni kulgemine kodumeeskonnal siiski ei õnnestunud, sest 84. minult lõi Kalju poolt värava Kaspar Paur. Närvilised lõpuminutid aga nõmmekatele lisa ei toonud ja nii sai Levadia juba üheksanda võidu jutti.

Reedel Iirimaalt naasnud ja otse lennujaamas toimunud emotsionaalselt vastuvõtult trenni tõtanud Flora saatis Legioni vastu väljakule enamiku oma parimatest poegadest. Tulemus ei lasknud end kaua oodata: 13. minutil oli Rauno Sappinen täpne 11 meetrilt ja neli minutit hiljem lisas hirmsas hoos ründaja teisegi tabamuse.

33. minutil vähendas Legioni kaotusseisu Sigitas Olberkis, kuid teisel poolajal sai kaks väravat kirja teine Flora ründetuus, Sergei Zenjov. Vahetult enne 90 minuti kukkumist vormistas 5 : 1 lõppseisu Michael Lilander.

Liigatabelis on Levadial punkte nüüd 55, seda 21 mängust. Ühe mängu enam pidanud Paide on teine, 46 silmaga. Levadia tiitlivõidu suurim ohustaja on aga jätkuvalt Flora: 12 punkti kaugusel, kuid kirjas ka kolm mängu vähem.

Nüüd läheb Premium liiga koondisepausile. Sealt naastes kohtub Flora 23. voorus võõrsil Pärnu Vaprusega ja Levadia sõidab külla Paidele, kes edastab neljandat kohta hoidvat Kaljut hetkel 10 silmaga.