Bishop Sycamore - piiskop Mägivaherit pole kunagi eksisteerinud!

Foto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
30. august 2021, 10:41

UPS… Maailma kuulsaim spordikanal näitas võltsmeeskonna mängu

Ameeriklaste ESPN on kahtlemata maailma kõige kuulsam spordikanal. Neilgi läheb aga vahel otseülekannetega nihu: nädalavahetusel näidati 58 : 0 skooriga lõppenud jalgpallimatši, kus üht osapoolt tegelikult (põhimõtteliselt) ei eksisteerigi.

Ookeani taga kantakse üle ka keskkoolisporti – Ameerika jalgpall on USAs lihtsalt nõnda populaarne ning peagi saavad koolilastest ju tudengid ning ülikoolis vorbitakse neist lõpuks tõelised superstaarid. Jutuga, et neil on terve plejaad tulevasi tähti, kes väärivad eetrisse laskmist, läksidki Bishop Sycamore’i keskkooli esindajad ESPNi jutule.

Telekanal neelas konksu alla ja nõnda läks pühapäeval eetrisse Bishopi mäng IMG akadeemiaga – suure Florida spordikooliga, kelle kuulsaimateks vilistlasteks on tennisetähed Andre Agassi, Serena Williams, Maria Šarapova jt, aga ka kunagine jalgpalli imelaps ja lõpuks viis mängu Soome liigas mänginud Freddy Adu. IMG põrmustas väidetavalt Ohios baseeruva Bishop Sycamore’i meeskonna vastased 58 : 0.

Miks väidetavalt? Fox Sports kirjutab, et eetrisse lastud mäng pani nii kommentaatoritel kui ka vaatajatel põlema ohtralt punaseid tulukesi.

Näiteks on kooli veebileht täielik naljanumber – vähemalt sellise kooli kohta, mis on väidetavalt kasvulavaks tulevikutähtedele. Lisaks olla kooli jalgpallimeeskond mänginud ka reedesel päeval, mis on nõnda füüsilise kontaktspordi puhul üliharuldane nähtus.

Ka kooli nimi olla fiktsioon: mitte kunagi pole eksisteerinud Sycamore’i nime kandnud piiskopi.

Väidetavalt oli Bishopi jalgpallimeeskonna esimene hooaeg möödunud aastal, kus saadi kuuest mängust kuus kaotust. Ehk parimal juhul ei ole nad sellisel tasemel meeskond, kelle mängud peaksid jõudma telepilti. Halvimal juhul on tegu võltskooliga, mis eksisteerib ainult spordimeeskonna pärast ja tegelikult haridust noortele ei paku.