Karl Jakob Hein on terve senise hooaja treeninud Arsenali põhimeeskonnaga ja pääsenud korra ka Premier League'is pingile.

Foto: Ian Rutherford / PA Wire / Scanpix
Jalgpall
30. august 2021, 17:51

Krüptilisi vastuseid andnud Hein pigem Arsenalist ei lahku

Eesti koondise esiväravavaht Karl Jakob Hein on koduklubis Arsenalis praegu järjestuses kolmas puurilukk. „Selgelt on öeldud, et iga mees võitleb oma koha eest. Kui trennis anda endast maksimum, siis on kõik võimalik. Garantiisid jalgpallis ei ole – kes on treeneri vaatevinklis parim, see ka oma võimalust väärib,“ ütles Hein hetkeseisu kohta.

Kolmandaks lükkas Heina poolteist nädalat tagasi Sheffield Unitedist üle ostetud Aaron Ramsdale. Hooaja avamängus Brentfordiga oli Hein alles Arsenali teine mees: esimest korda mahtus ta Inglismaa kõrgliigas mänguks üles antud mängijate sekka.

„Kindlasti oli eriline tunne. Olen ka varem pingi peal olnud, aga nimekirjas esimest korda,“ rääkis Hein. „Kui midagi oleks Berndt Lenoga juhtunud, oleksin saanud oma võimaluse.“

Eesti koondise puuriluku sõnul pidi ta end lõpuks Arsenali 0 : 2 kaotusega lõppenud mänguks vaimselt teistmoodi ette valmistama. „Kui muidu meeskonnas ei ole, teed vaid soojenduse kaasa, tead et pole nimekirjas, siis seda mängu – positiivses mõttes – närvilisust ja pinget ei tule. Teise numbrina, varuväravavahina, pead olema valmis sekkuma kui vaja, kui midagi peaks juhtuma,“ selgitas Hein.

Kuigi Hein kogub mänguminuteid peamiselt U23 meeskonnas, treenib ta igapäevaselt esindusrivistusega. Mida ütleb ta riietusruumis valitseva meeleolu kohta olukorras, kus hooaega on alustatud kolme kindla kaotuse ja ühegi loodud väravata ning liigatabelis paiknetakse viimasel kohal?

Väravavaht ei hakka salgama: „Hetkel on veidi raske algus olnud, aga ma ütleks, et teeme oma tööd ja nii hästi kui võimalik. Katsume tulemusi parandada. Selles võistkonnas on piisavalt kvaliteeti, et need negatiivsed tulemused kiiresti ümber muuta ja saada võistkond tagasi sinna, kus ta olema peab.“

Kuigi Heinal tundub Arsenalis kõik sujuvat, siis oodatud värsket lepingut klubiga pole tal praeguseni. Inglismaa meedia kõlakad on eestlast ka Londonist eemale viinud – olgu see siis päriselt või üksnes laenule. Heina sõnul on läbirääkimised uue lepingu osas klubiga käinud juba kogu hooajaeelse aja. „Usun, et lähipäevil selgub, mis saama hakkab,“ ütles ta. „Praegu olen Arsenali mängija ja seal väga rahul.“

Kas ta ka jääb Arsenali? „Homme saab minu teada [ülemineku-] aken läbi, siis selgub,“ kõlas vastus.

Et siis võib uudiseid oodata? Hein: „Pigem ei juhtu midagi.“

Viimane küsimus: mis mõtetega läheb Hein vastu eesootavale koondiseaknale, kus sinisärkide esimeseks vastaseks on maailma edetabeli liider Belgia? „Väga vägev! Nii noorena saada selline šanss, mängida maailma parimate vastu, on tõeline privileeg. Läheme väga hea emotsiooni ja tundega neile vastu,“ sõnas Eesti rahvusmeeskonna esikinnas.