Kaia Kanepi US Open lõppes teises ringis.

Foto: Jerry Lai / Reuters / Scanpix
Tennis
1. september 2021, 23:18

Kanepi langes võideldes

Kaia Kanepi jaoks said USA lahtised otsa teises ringis. Maailma edetabelis 70. kohta hoidev eestlanna jäi alla 18aastasele tulevikutähele Laylah Fernandezile (WTA 73.) 5 : 7, 5 : 7.

Matš oli pingeline ja võimalused kohtumine enda kasuks kallutada, olid ka Kanepil. Esimeses setis luhtas ta kokku neli murdepalli: kaks 1 : 1 ja kaks 4 : 4 viigiseisul. Fernandez oli efektiivsem: esimesed kaks murdepalli kaitses Kanepi ära, kuid kolmas tuli 5 : 6 seisul ja sealt vormistas Kanada tennisist endale setivõidu.

Teine sett algas Kanepile paljulubavalt: kohe alustuseks murdis ta vastase pallingu ja juhtis 3 : 2, kui avanesid taevaluugid. Mängijad saadeti platsilt minema.

Vihmapausilt naastes olid mõlemad naised tahtmist täis ning algas kompromissitu võitlus. Kaheksandas geimis mängiti 11 puntki, kuid Fernandezil ei õnnestunud kahel katsel Kanepit murda. Üheksas geim, Kanepi 5 : 3 edus: taas 11 punkti, kaks murde- ja settpalli, aga tühja. Kümnes geim: ikka 11 punkti, jälle kaks settpalli, aga lõpuks õnnestus hoopis nooremal rivaalil murre tagasi mängida.

Edasi olid jutud lühikesed: Kanepi kaotas kärmelt nii Hernandezi servigeimi kui ka järgnenud oma pallingu. Turniir sai tema jaoks otsa.

Vihmapausi arvestamata mõõtis kell mängu pikkuseks tund ja 57 minutit.