Cristiano Ronaldo tähistas võitu ja rekordit ülakeha paljastamisega.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. september 2021, 08:33

Pidurdamatust Ronaldost sai ainuisikuliselt maailmarekordimees (3)

Kolmapäevaõhtustes MM-valikmängudes kirjutas taaskord suurt ajalugu Portugali superstaar Cristiano Ronaldo, kes võttis koondiseväravate maailmarekordi ainuisikuliselt enda nimele.

Ronaldo läks matšile Iirimaaga vastu seisus, kus ta oli oma senises 179 koondisemängus löönud 109 väravat ehk sama palju kui aastate eest suutis Iraani koondislane Ali Daei.

Ronaldo võinuks rekordi ainuomanikuks kerkida juba 15. minutil, kuid tema penaltilöögi tõrjus iirlaste väravavaht Gavin Bazunu. Tagatipuks läksid külalised vaheajale eduseisul, sest poolaja viimasel minutil oli skoorinud John Egan.

Kuid lõpuks kerkis Portugali päästjaks ikkagi ei keegi muu kui 36aastane Ronaldo. 89. minutil suunas ta peaga väravasse Goncalo Guedese ja kohtumise kuuendal lisaminutil Joao Mario tsenderduse ning Portugal kirjutas tulemusega 2 : 1 tabelisse kolmanda võidu neljast mängust.

Kuigi aeg oli juba hiline, tegi Ronaldo rekordi järel Instagrami ka asjakohase postituse. Muuhulgas ütles ta seal: „Kõigist rekorditest, mida olen oma karjääri jooksul püstitanud – ja õnneks neid ikka natuke jagub – on see minu jaoks väga eriline ja läheb kindlasti nende saavutuste riiulile, mille üle olen tõeliselt uhke.“

A-grupi teises mängus alistas Luksemburg Aserbaidžaani 2 : 1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D-grupis üllatas Kasahastan 2 : 2 viigiga Ukraina vastu ning 2018. aasta ilmameister Prantsusmaa ei suutnud enamat 1 : 1 viigist Bosnia ja Hertsegoviina vastu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupis alistas Taani 2 : 0 Šotimaa, Austria sai sama tulemusega jagu Moldovast ning Iisrael tuuseldas Fääri saari 4 : 0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-grupis sai ainsana võidurõõmu tunda Läti, kes alistas Gibraltari 3 : 1. Norra ja Holland tegid 1 : 1 ning Türgi ja Montenegro 2 : 2 viigi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

H-grupis mängisid Venemaa ja Horvaatia väravateta viiki. Sloveenia ja Slovakkia mäng lõppes tulemusega 1 :1 ning Malta teenis valiksarja esimese võidu, kui alistas 3 : 0 Küprose.

Standings provided by SofaScore LiveScore