Olümpiavõitja Katrina Lehis.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
2. september 2021, 12:49

Esmakordselt jalgpallimatši väisav Katrina Lehis jagas Eesti koondisele väärt näpunäiteid (1)

Täna õhtul Lilleküla jalgpallistaadionil toimuva Eesti – Belgia MM-valikmängu aukülalised on olümpiamängudel epeevehklemise individuaalvõistluses pronksi ja naiskonnaga kulla teeninud Katrina Lehis ning tema treener, endine tippvehkleja Nikolai Novosjolov. Jalgpalliliidule antud mängueelses intervjuus rääkis Lehis, milline on olnud olümpiajärgne aeg; mis on talle lisaks spordile oluline ja mida soovitab jalgpallikoondisel eelseisvates mängudes meeles pidada

Katrina, kuidas on edu olümpial teid muutnud inimese ja sportlasena? Milline on eduka olümpia järgne elu võrreldes varasemaga?

Ma ei oska öelda, kas ja kuidas on see mind inimesena muutnud, olen ikka seesama inimene. Sportlasena sain juurde palju enesekindlust ja motivatsiooni.

Olümpiajärgne elu on olnud päris pöörane. Kaasnenud on selline tähelepanu, mida ei oska enne ette kujutada, kui see on käes. Väga paljud inimesed tunnevad ära ja õnnitlevad. Samuti tehakse väga palju pakkumisi erinevates projektides osalemiseks, millest kahjuks kõiki ei suuda vastu võtta. Minu põhitegevus on ikkagi sport ja hooaeg on kohe algamas. Plaanitud puhkus lükkus peale edukat olümpiat küll edasi, aga nüüd olen tagasi ja perega veedetud aeg oli super!

Spordil on võimalus kanda üllaid väärtusi ja ideaale. Millised on teie jaoks spordi kõige olulisemad põhimõtted?

Minu jaoks on väga oluline aus sport ja fair play. Seda nii dopingu koha pealt kui ka teistes aspektides.

Laiem avalikkus teab teid kui edukat sportlast. Mis on teie jaoks lisaks spordile veel elus oluliselt kohal, mille kaudu te end defineerite?

Kuna olen ka ühe väikese poisi ema, siis ka pereinimesena. Pere aitab tihti unustada pingeid spordis.

Milline on Teie side jalgpalliga?

Jalgpalli ma kohapeal kunagi vaatamas käinud ei ole. Olen pigem selliste suuremate võistluste nagu EM-i ja MM-i jälgija.

Andke omast kogemusest lähtuvalt Eesti jalgpalluritele seekordsetele mängudele kaasa üks soovitus: mis võiks pingelises olukorras aidata võidu võtta?

Pingelises olukorras tuleb usaldada seda, mida oled juba omandanud. Mitte mõelda mängu tulemuse peale, vaid olla selles konkreetses hetkes ja anda endast igal sekundil kõik ja siis veel natuke rohkem.

Eesti ja maailma edetabelis esikohta hoidva Belgia koondise matš saab avavile täna õhtul kell 21.45.