Eestist Portugali: Karel Mustmaa on nüüd Lissaboni Benfica mängija.

Foto: Harju JK Laagri Facebooki lehekülg.
Jalgpall
2. september 2021, 15:25

POLE PAHA! Eesti jalgpallitalent sõlmis lepingu Portugali suurklubiga

Harju JK Laagri teatas sotsiaalmeedias, et senine nende ridadesse kuulunud 16aastane jalgpallur Karel Mustmaa on sõlminud kolmeaastase profilepingu Portugali absoluutse tippklubi Lissaboni Benficaga.

Postituses toob Harju JL Laagri välja, et Mustmaa on esimene mängija, kes on nende klubist otse välismaale siirdunud. Samuti meenutatakse, et Benfica noortetöö on maailmaklassist ning just sealt on välja kasvanud sellised pallurid nagu Victor Lindelöf (esindab praegu Manchester Unitedit), João Felix (Atletico de Madrid), João Cancelo (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City) ja Renato Sanches (Lille). Mustmaa hakkab esindama Benfica U17 meeskonda.

„Teeme suure aplausi ja oleme väga õnnelikud Kareli ja tema perekonna üle. Loomulikult on see Harju jaoks märgilise tähtsusega, sest just selliste hetkede nimel on klubis töötav personal töötanud igapäevaselt ja unistanud sellest 11 aastat ehk klubi loomisest alates. Täname Karelit ning tema perekonda, kes on Harjusse uskunud ning jalgpalluri baasteadmised just siin omandanud,“ seisab postituses.

Mustmaa liitus Harjuga 2014. aastal Võru FC Heliosest. Teda on Harju JK-s nende kaheksa aasta jooksul juhendanud Indrek Nuuma, João Lourenco, Jose DaPaz, Miguel Machado, Erik Listmann, Victor Da Silva, Kalmar Liiv ja Lauri Nuuma.

Tänavusel hooajal esindas nooruke Mustmaa juba esiliiga B-s mängivat Harju JK Laagri esindusmeeskonda. Tema kontol on ka üks mäng Eesti U17 koondises.