Nesta Carter 2013. aastal Moskva MMil.

Foto: Alamy Live News / Vida Press
Kergejõustik
3. september 2021, 10:18

Londoni olümpial maailmarekordi püstitanud Jamaica sprinter lõpetas karjääri

100 m distantsi maailma kõigi aegade edetabelis 9,78ga kaheksandal kohal olev sprinter Nesta Carter lõpetas karjääri.

Ta tuli Jamaica teatetiimiga 4 x 100 m jooksus kolmel korral maailmameistriks. 2012. aasta Londonis olümpiavõitjaks tulles püstitas välejalg koos Michael Frateri, Yohan Blake'i ja Usain Boltiga sel distantsil tänini kehtiva maailmarekordi 36,84. Carter jooksis toona esimest vahetust.

Lisaks on jamaicalase auhinnakapis MMidelt 4 x 100 m jooksu hõbemedal ning 100 m distantsi pronks. 2012. aastal tuli välejalg Istanbulis sise-MMil hõbedale.

Ta võitis Jamaica teateneliku koosseisus kuldmedali ka Pekingi OMilt, kuid kaheksa aasta pärast nad diskvalifitseeriti, sest Carteri dopinguproovist leiti järeltestimise käigus keelatud aine metüülheksamiini kasutamise jälgi.

Karjääri viimastel aastatel oli ta hädas vigastustega. Kuna sportlane ei suutnud enam oma võimete piiril võistelda, otsustas ta pärast tänavust hooaega spordiga lõpparve teha.

„Olen 35aastane ega suuda enam endast sportlasena parimat anda. Seetõttu teatan karjääri lõpetamisest,“ vahendas Carteri pressiteadet ajaleht Jamaica ajaleht The Gleaner.