Politseinik Tokyos. Pilt on illustratiivne ja antud mundrimees (loodetavasti) sekeldustesse ei sattunud.

Foto: Reuters/Scanpix
Olümpia
4. september 2021, 10:18

Paraolümpiamänge turvanud politseinikud jõid end täis, korraldasid kakluse ja hullasid bordellis (5)

Tagamaks paraolümpiamängude turvalisust, toodi Tokyosse lisajõududena kohale ka seltskond Yamanashi prefektuuri korrakaitsjaid. Paraku tegelesid nad korra kaitsmise asemel hoopis selle rikkumisega ja nii kupatati 40 mundrimeest koju tagasi.

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on Tokyos kehtestatud rohkelt erinevaid piiranguid. Politseinikud, kes nende täitmist jälgima peaksid, sattusid aga ise halvale teele.

Nimelt räägivad Tokyost tulnud teated, et seltskond Yamanashi korrakaitsjaid otsustas oma majutusasutusest lahkuda ja väheke lõbutseda. See tähendas seda, et oma nosud tõmmati korralikult täis, noriti kohalikega tüli ja korraldati Sumida rongijaama läheduses ka kaklus, kus õnneks keegi küll tõsisemalt vigastada ei saanud. Kohale saabus kohalik politsei ning midagi polnud parata: osa purjus kolleege tuli ka kinni pidada. Asahi ajaleht teadis lisada, et kõik Yamanashi mehed siiski kakelda ei soovinud ning külastasid hoopis üht Tokyo bordelli.

Nii ei jäänud paraolümpiamängude turvalisuse eest vastutavatel asjapulkadel muud üle, kui kogu 40liikmeline Yamanashi „turvameeskond“ tagasi koju kupatada.

Jaapanlased on politseinike taolisest käitumisest loomulikult nördinud. Rõhutatakse, et reegleid peavad järgima kõik, politseinikud kaasa arvatud, ning käredamalt meelestatud kodanikud nõuavad lausa, et mehed politseist üldse minema löödaks.