Cristiano Ronaldo.

Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
4. september 2021, 19:26

Juventuse legendid kritiseerisid Ronaldot: ta pani klubi keerulisse seisu (4)

Torino Juventuse legendid Sergio Brio ja Alessio Tacchinardi on arvamusel, et Cristiano Ronaldo hüvastijätt klubiga polnud kõige ilusam.

Portugallasest ründaja lahkus meeskonnast mõned päevad enne suvise üleminekuakna sulgumist ning naasis oma kunagise tööandja Manchester Unitedi juurde. Aastatel 1994-2007 Juventuses pallinud Tacchinardi sõnul ei käitunud Ronaldo 36kordse Itaalia meistriklubi suhtes lugupidavalt. Lisaks olevat 36aastane väravakütt teinud tiimi jaoks olukorra keeruliseks, sest neil ei õnnestunud kedagi asemele tuua.

„Ronaldo pidanuks teistmoodi lahkuma. Mitte eralennukiga, samal ajal, kui Allegri rääkis meeskonnaga enne mängu Empoliga. Ootasin pressikonverentsi, kus ta saanuks fännidega hüvasti jätta. Nad väärisid midagi teistsugust.

Polnud just tore kuulda, et Ronaldo läheb tagasi kohta, kus tunneb end justkui kodus. Ta pani Juventuse keerulisse seisu, lahkudes mõned päevad enne üleminekuakna sulgumist. Sellist väravamasinat on võimatu asendada,“ lausus Tacchinardi ajalehele Tuttosport.

Samal meelel on ka Juventuses aastatel 1974-1990 mänginud Brio.

Juventus väärib rohkem austust. Ma ei eeldanud, et Ronaldo klubi niimoodi hülgab. See polnud temast kena.“

„Olen alati rääkinud heade sõnadega klubidest, kus mängisin: Juventusest, Leccest ja Pistoesest. Sest nad sõlmisid muga lepingu ning uskusid minusse. Cristiano on suurepärane professionaal, kuid tema hüvastijätt pidanuks olema teistsugune. Ehk polnud nende lahkuminek kõige kenam, kuid olen kindel, et see oli nii mängijale kui ka klubile kõige õigem. Kui mängijat sunnitakse jääma, siis võib ta meeskonnakaaslastele ja klubile halvasti mõjuda,“ sõnas Brio.

36aastane Ronaldo veetis Juventuses kolm hooaega ja lõi 134 mänguga 101 väravat. Ta võitis klubiga kaks kohalikku meistritiitlit, kaks superkarikat ja ühe karika, ent ihaldatud meistrite liigas jõuti parimal juhul veerandfinaali.