Eesti vs Saksamaa.

Foto: Erki Pärnaku.
Võrkpall
5. september 2021, 17:34

Slovakkia alistanud Eesti vollekoondis kaotas Saksamaale. Teppan: tahtsime minna paugutama, aga täna ei õnnestunud (3)

Eesti vollekoondis võõrustas täna kodusel EMil Saksamaad, kellelt tuli vastu võtta 0 : 3 kaotus.

Meie rahvusesindus alustas sama taktikaga nagu eile: väljakule toodi mõlemad diagonaalründajad Oliver Venno ja Renee Teppan, kuid neist esimene pandi nurgaründaja positsioonile. Eesti alustas päris hea emotsiooni ja minekuga, kuid geimi teises pooles suutsid sakslased serviga meie mehi hästi suruda ja nii anti kodupubliku ees emotsioon ning tuhin käest. Nii võtsidki sakslased 25 : 19 geimivõidu. Teises vaatuses sai Saksamaa juba geimi keskel edu sisse ja võit teeniti skooriga 25 : 16. Kolmandas geimis oli Eesti taas geimi keskpaigani mängus sees, kuid seejärel tehti ise mitmeid eksimusi rünnakul ja anti ära vajalikke punkte. Kokkuvõttes kuulus kolmas geim Saksamaale 25 : 21.

„Selge see, et tipplevelil surutaksegi serviga. See ei olnud üllatus. Võib-olla mingil hetkel oli meil endal keeruline kuskilt kinni haarata ja jäime teatud hetkedel 3-4 punktiks kinni, aga sinna see geim ju lähebki,“ rääkis Teppan. „Oli ju teada, et Saksamaa ei ole mingi naljavõistkond. Tahtsime tulla paugutama, aga päevad ei ole vennad ja võib-olla ei jõudnud täna väljakule see energia, mida me lootsime. Krampi polnud ja ei saa öelda, et väsimus oli, aga võib-olla ei olnud ikkagi olla nii värske nagu oleks lootnud ja tahtnud. Mäng meil üldiselt jookseb, aga täna sellest ei piisanud,“ lisas ta.

Ka sidemängija Robert Viiber lisas, et raskustes oldi just servil. „Nende serv on ikkagi maailmatasemel ja me ise lasime mingisugused mõõnad sisse. Kui isegi serv oli käes, et lahendnud mina või ründajad neid olukordi hästi ära. Sealt see vahe sisse tuligi,“ sõnas ta.

Eestil on kolme kohtumise järel kirjas kaks punkti. Järgmiseks vastaseks on Horvaatia, keda tuleb kindlasti võita, sest viimasena minnakse alagrupis kokku hirmkõva Prantsusmaaga, kes tuli värskelt olümpiavõitjaks. Eestlased ise on enesekindlad ja tähtsaks lahinguks valmis.

„Kindlasti läheme võitma, muud varianti ei saa olla! See [Horvaatia] on väga jõukohane vastane ja kui kaotame, siis on vaja vaadata peeglisse, mitte vastaste poole,“ sõnas Teppan.

Timo Tammemaa oli samuti kindel, et väsimust meestel pole ja värskust jagub: „Selles pole üldse küsimust!“

Eesti ja Horvaatia kohtuvad teisipäeval, Prantsusmaa vastu jooksevad meie mehed platsile neljapäeval.

Enne mängu:

Avakohtumises kaotasid eestlased 1 : 3 Lätile, kuid eile tuldi välja 0 : 2 kaotusseisust ja alistati 3 : 2 Slovakkia. Eesti üheks trumbiks osutus omapärane vangerdus, kui kolmandas geimis nihutas peatreener Cedric Enard Oliver Venno nurka ja tõi platsile Renee Teppani. „Viimati, kui me sedasi Oliveriga koos väljakul olime, läks päris ägedalt. Kartsin, et võib-olla Olkul läheb natuke kauem aega, et sellise kooslusega end käima saada, aga kõik oli okei. Ja kui meil on selline punt väljakul, siis me peame aru saama, et isegi kahepunktilisest kaotusseisust saame välja tulla tänu servi-powerile. Iga vend võib hästi lüüa,“ selgitas Teppan.

17:32

Sakslastele 3 : 0 võit.

17:32

Ja ongi kõik. Saksamaa lajatab palli meie väljakupoolele ja mäng on läbi.

17:29

Ja sama kiirelt on seis äkki 19 : 23.

17:29

Aga siis paneb Aganits servi võrku… Kahju.

17:28

Eesti ei anna veel alla! Seis meie poolt 19 : 21…

17:24

No nüüd tuleb end kokku võtta või see geim ja kogu mäng on läbi, sest Saksamaa on juhtimas juba 19 : 16.

17:21

Aga niisama lihtsalt on juba tablool 15 : 15 viigiseis.

17:19

Ja Teppan tuleb ja teeb! Suurepärane rünnak ja Eesti on selle kärel 15 : 13 ees! No kui selle geimi nüüd kätte saaks…

17:18

Servijoone taga on Schott, kes on meile täna juba pahandust tekitanud, aga nüüd läheb serv meie õnneks võrku! Seis on 13 : 13.

17:13

Saksamaa on nüüd asunud ise 10 : 9 ette.

17:08

Kolmas geim algab tasavägiselt ja Aganitsa servi järel meie mehed peal 6 : 4.

17:03

Kolmas geim läks! Meil on platsil Hurt, Tammemaa, Teppan, Aganits, Vanker, Venno ja Rikberg! Esimest korda tuuakse platsile vanameister Rikberg.

16:57

Ja kahjuks on teine geim ka lõppenud, Saksamaa võidab 25 : 16. Vastaste serv on meile palju kurja teinud ja lisaks punktidele röövinud ka mängurõõmu.

16:55

Nüüd blokk peab! Seis meie poolt 16 : 23.

16:53

14 : 21 meie poolt seis. Keeruline on.

16:50

Venno välja, Kaibald sisse. Meie poolt seis 12 : 19.

16:49

Ja teinegi vahetus: Hurt sisse, Kollole puhkust.

16:49

Eesti on nüüd taga 11 : 18 ja tehakse sidemängija vahetus: Viiber välja, Vanker sisse.

16:47

No täna on sakslased küll servijoone taga olnud meist paremad ja sundinud meie mehed päris palju eksima. Seis on nüüd meie poolt juba 10 : 15.

16:44

Kreek päästab hetkel Eesti ja meie poolt vaadatuna on seis 10 : 12.

Loe rohkem