Kevin Maltsev

Foto: Maria Kilk
Talisport
5. september 2021, 17:22

Maltsev kindlustas Kasahstanis olümpiapileti!

3.-5. septembril peeti Kasahstanis Schuchinskis suusahüppajate suvise MK-sarja MK-etappi, millest võttis osa ka Eesti suusahüppaja Kevin Maltsev. Võistlusi saatsid terve nädalavahetuse väga keerulised tuuleolud, mistõttu viidi võistlus üle väiksemale mäele ja kõik planeeritud võistlused viidi läbi pühapäeval.

Hommikuses võistluses hüppas Maltsev avavoorus 88 meetrit, mis andis 112 puntiga 16. koha. Teises voorus maandus ta 81,5 m peal, millega lisas 96,2 punkti. Kokku sai Eesti suusahüppaja kirja 208,2 punkti ja teenis 26. koha.

„Hüppemäel tuli esimene hüpe täitsa hästi välja ja sellega võis rahule jääda. Oli vaja vaid teha teine samasugune hüpe veel. Kuid teise hüppe puhul ma päris täpselt ei teagi, mis viltu läks. Võis juhtuda, et läksin suusaga alt, sest hoovõtus oli libisemine nii kinni ja peale hüpet oli parafiin nagu liim suusa all,“ hindas Maltsev hommikuse võistluse kohta.

Kaksikvõidu said esimesel võistlusel Norra sportlased Halvor Egner Granerud (258,6 punkti) ja Marius Lindvik (249,2 punkti). Kolmandal kohal lõpetas päeva esimese võistluse Bulgaaria suusahüppaja Vladimir Zografski (245,9 punkti).

Päeva teise võistluse esimeses hüppevoorus maandus Kevin 84 m peal, mis andis talle 97,6 punkti ja fantastilise 9. koha. Finaalvoorus lendas suusahüppaja 85 m ning lisas 87,6 punkti. Kokku seega 185,2 punkti ning 17. koht.

Maltsevi sõnul oli pärastlõunane võistlus täielik õnnemäng: „Esimese hüppega sain väga hea tuule ja lootsin saada samasuguse tuule ka teiseks hüppeks, kuid sain totaalse keerise ja sinna mu koht esikümnes ka läks.“ Kolmikvõidu võtsid norrakad: Granerud (221,4 punkti), Robert Johansson (212,4 punkti) ja Lindvik (211,8 punkti).

Üldiselt jäi Maltsev võistlusega Kasahstanis rahule: „Vaatamata keerulistele tuuleoludele näitasin häid hüppeid ja võistlustega saan rahule jääda – punktid on käes ja olümpiakoht on nüüd kindlustatud. Kripeldama jäävad ikkagi mõlema võistluse finaalvooru hüpped. Päeva teisel võistlusel oli loterii tuulega. Punktide järgi oli tuul hea, kuid tegelikkuses tuul keerutas ja muutus isegi kohati ohtlikuks. Üldpildis jään võistlusega rahule.“

Edasi liiguvad suusahüppajad Venemaale Tšaikovskisse, kus juba 10.-12. septembril toimub järgmine suvine MK-etapp.