Edukas Eesti võistkond.

Foto: Eesti jõutõsteliit
Spordivaria
6. september 2021, 11:54

Eesti naisjõutõstjad võitsid Lääne-Euroopa meistrivõistlustel kaks kulda

Eesti naised said kaks kuldmedalit Luksemburgis peetud Lääne-Euroopa meistrivõistlustel varustusega jõutõstmises.

Favoriit Gerlyn Mäepea (-52 kg) võitis kuldmedali tulemusega 407,5 kilo (157,5+107,5+142,5). Hõbeda sai Carine Stallaert (Belgia) tulemusega 312,5 kilo. Lisaks sai Mäepea absoluutkategoorias pronksi.

„Aasta alguses panin eesmärgi suurtel võistlustel poodiumikoha saada. Ja kus ma täna seisin? Lääne-Euroopa meistrivõistluste absoluudi kolmandal kohal. Vahepeal peale surumise teist katset kadus juba lootus, kuid tänu heale tiimile sain motivatsiooni tagasi. Loomulikult ei oleks ma seda teinud treener Margus Silbaumita ega Karmen Kaljulata,” ütles Mäepea.

Liisa Peri (-63 kg) võitis kuldmedali tulemusega 420 kilo (150+92,5+177,5). Favoriit Anne Daineffe (Belgia) pidi leppima hõbedaga, tulemuseks 417,5 kilo.

„Võistlusärevus oli suur ja suurvõistluste pinge pani küki esimestele katsetele põntsu. Viimasel kükil teadsin, et nüüd on kõik või mitte midagi. Surumises sain juba rahulikult võistlust nautida ja endast kõik anda. On kurb, et viimane 100 kilo ei õnnestunud, kuid tulevikuks jäi varu sisse. Jõutõmme oli põnev ja pingeline, võitlus esikoha nimel käis viimase sekundini. Leidsin endas selle jõu ja viimane tõmme tõi tiitli ja kulla kaela,” sõnas Peri.

„Olen uskumatult õnnelik ja tänulik oma abilistele ja treeneritele. Ma tänan kõiki, kes minusse usuvad. Siit teekond rahvusvahelisel laval alles algas,” lisas ta.

Eesti koondis sai naiste võistkondlikus arvestuses kolmanda koha. „Seda ei juhtu just väga tihti, et Eesti nii kõrgel on võistkondlikult,” ütles Eesti jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko.