Thierry Neuville kihutas Keenias kindla võidu poole, ent katkestas eakvaliteetse vedrustuse tõttu

Foto: AFP/Scanpix
WRC
6. september 2021, 16:37

Ott Tänak Akropolise eel: loodan, et järeldused on tehtud ja auto peab vastu

Sel autoralli MM-hooajal korduvalt ebaõnne kogenud Ott Tänak loodab, et marukeerulises Keenias Hyundaiga toimunud katastroofist on õpitud ja Akropolises lähevad asjad libedamalt.

Nimelt on Akropolise ralli kruusateed oma võimsate kividega Keenia radadele veidi sarnased. Akropolises saab näha, kas Keenia fopaa tagamaad on lahendatud.

„Kindlasti me õppisime Keeniast midagi. Just Thierry (Neuville’iga) juhtunust. See oli ikka väga õnnetu juhus ja isegi imelik, et nii läks, kuid loodetavasti leiti mingisugune lahendus - kõik rasked juhtumid peaksid olema õpetuseks ja meid edasi viima,“ arvas Tänak.

Meenutuseks: Dani Sordo ja Ott Tänak olid kõige kõrgemaks mängust väljas rehvipurunemiste tõttu, ent Neuville oli Safari rallile justkui loodud ja kihutas võidu poole, kuni justkui tühjast kohast tema auto parema tagumise ratta vedrustus üles ütles.

Teatavasti on Hyundail sel hooajal veel vedrustusprobleeme olnud ning Keeniale sarnane Akropolis paneb Lõuna-Korea autotootja nüüd kindlasti tugevalt proovile. Küll aga on selge, et Hyundai kasutab ka Kreekas sama Sachsi vedrustust ja nii tuleb vaid loota, et vastupidavuses on tehtud mitu sammu ülespoole.

„Sama lugu. See on midagi, mida mina muuta ei saa. Pean lihtsalt oma asja ära tegema ja pöidlaid hoidma, et auto peab vastu.“

Akropolise ralli sõidetakse sel nädalal.