Cristiano Ronaldo büst Madeira lennujaamas, mis sealt perekonna palvel kärmelt eemaldati.

Foto: SIPA/SCANPIX
Kõmu
6. september 2021, 19:34

Cristiano Ronaldo sai endale Šotimaalt ootamatu konkurendi

Brechin on 7400 elanikuga linnake Šotimaa idarannikul. Seal on kena 13. sajandist pärit katedraal ja 60 aastat tagasi peatati linnaga rongiliiklus, mis nüüdseks on küll õnneks taastunud. Aga mitte sellest ei tahtnud me täna rääkida.

Kohaliku jalgpallimeeskonna, Šotimaa viiendal liigatasemel palliva Brechin City FC kodustaadion Glebe Park on Wikipedia väitel ainus esindusmeeskonda võõrustav jalgpallistaadion Euroopas, mille ühe küljejoone taga jookseb täispikkuses hekk. Ka sellest ei tahtnud me täna rääkida, aga vähemalt sündmuspaik on juba õige.

Pühapäeval oli Brechini inimestel põhjust koguneda Glebe Parki juurde. Jalgpalli seal küll ei mängitud – Šotimaal oli nädalavahetusel kavas madalamate liigade karikamängude ring, kuid sealt pudenes Brechin City juba ühe matšiga. Põhjuseks oli sootuks, et vutiklubi avalikustas staadioni juurde rajatud mälestusmärgi legendaarsele Šoti vabadusvõitlejale William Wallace’ile. Täpsemalt üritas kohalik skulptor tabada filmis „Braveheart“ nähtud inkarnatsiooni.

Kohapeal korraldatud korjandus kogus ka paraja portsu raha neeruprobleemide tõttu dialüüsi vajavatele patsientidele, mis oli ka päeva parim uudis, sest kuju… Noh, vaadake ise!

Üldlevinud hinnangu kohaselt on kõige kohutavam jalgpalliga seotud kuju, mis kunagi tõsimeeli loodud, Cristiano Ronaldot kujutanud pronksist pea mehe kodusaare Madeira lennujaamas. 2017. aasta kevadel avalikustatud jõledus sai sealt aga vutitähe pere palvel kärmelt eemaldatud.

Veel üks täielik jõledus valmistati David Beckhamist, kes sai seda avamas käies korraliku šoki osaliseks. Selle kuju näol oli tegu aga koomik James Cordeni visatud vembuga.