Eesti koondise võimalus elab edasi

Foto: Erki Parnaku
Võrkpall
6. september 2021, 20:06

Mäng nagu ameerika mäed: Avo Keel ja Läti tegid Eesti võrkpalluritele teene

Läti võrkpallikoondis kaotas täna Tallinnas peetaval Euroopa meistrivõisltuste alagrupiturniiril Slovakkiale 2:3 ning tegi sellega eestlaste elu veidi lihtsamaks. Mängu vaadanud võrkpallirahvas sai aga lahingu täie raha eest.

Esimeses geimis olid lätlased liimist lahti ning slovakid võtsid kindla 25:18 võidu. Ka teises geimis läksid slovakid pikalt eest ära ning juhtisid 19:13, ent edasi olid lõunanaabrid kui ümber sündinud ning suutsid taskest seisust välja tulla. Lätlasede tulid viigistasid seisu 23:23 ning võtsid siis veel kaks punkti — geimivõit oli tõsiasi.

Kolmandas geimis näis juba, et Slovakkia vaim on selles mängus täielikult murtud, sest Läti võttis ülikindla 25:13 võidu ning läks üldseisuga 2:1 juhtima.

Paraku võttis mäng taas täiesti uued pöörded: Slovakkia võitis neljanda geimi 25:19 ning otsustava viienda  samuti kindlalt 15:7.

Läti võimalused alagrupist edasi jõuda muutusid kaotusega pigem ahtaks ning eestlaste seis jälle lootusrikkamaks. Tõsi, Eesti peab homme kindlasti Horvaatiat võitma, ent kui see õnnestub ja teised koondised grupi favoriite Prantsusmaad ja Saksamaad üllatada ei suuda, peaks Eesti grupist edasi pääsema.