Jalgpallikuningas Pele

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. september 2021, 21:58

80aastane Pelé viibib kuuendat päeva haiglas, jalgpallikuningal eemaldati kasvaja

Kolmekordne jalgpalli maailmameister Pelé, keda paljude silmis peetakse endiselt läbi aegade parimaks jalgpalluriks, viibib kuuendat päeva Sao Palos asuvas Albert Einsteini nimelises haiglas. Kui alguses oli Pelé seisundi ümber suur salapära, siis tänaseks on põhjus teada.

Mitmete Brasiilia väljaannete sõnul on kuue päeva jooksul erinevaid uuringud avastatud brasiillasel mitmeid tervisemuresid. Mõned väljaanded kirjutasid koguni, et jalgpallikuningas on surnud, vahendas France 24.

Tänaseks on Pelé ja talle lähedal seisvad isikud teada andnud, et mehel avastati käärsoolekasvaja, mis operatsiooni käigus kohe ka eemaldati. Kusjuures avastus tuli rutiinse tervisekontrolli käigus.

„Head sõbrad. Aitäh teile kõigile toetavate sõnumite eest. Eelmisel neljapäeval käisin operatsioonil, et eemaldada kahtlane tükk minu käärsooles,“ kirjutas jalgpallilegend.

Ühtlasi lükkas ta ümber kuuldused nagu oleks ta eelmisel nädalal kokku kukkunud ja seepeale haiglasse sattunud.

„Ei, ma ei kukkunud kokku ja ma olen hea tervise juures!“ kinnitas Pelé vahetult haiglasse sattudes.

Brasiilia jalgpallilegendi tervis pole viimastel aastatel kiita olnud. Kuigi mees kinnitas, et temaga on kõik hästi, jääb spordiüldsus pigem murelikuks, kuna mees pole enam esimeses nooruses.