Valtteri Bottas.

Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
7. september 2021, 09:49

Uue tööandja leidnud Bottas lahkub Mercedesest

Soome vormelipiloot Valtteri Bottas lahkub käimasoleva hooaja lõpus Mercedese meeskonnast ning liitub järgmisel aastal Alfa Romeoga.

Ta sõlmis uue tööandjaga mitmeaastase lepingu, ent selle täpset pikkust ei avaldatud.

Mercedeses on praegune hooaeg Bottasele viiendaks. Seni on igal aastal suudetud tulla meeskondlikus arvestuses maailmameistriteks. Soomlane on teeninud üheksa etapivõitu ning mullu ja tunamullu saavutas ta üldarvestuses tiimikaaslase Lewis Hamiltoni järel teise koha. Tänavu on vormeliäss kaheksa etappi enne hooaja lõppu kolmandal kohal.

Bottas tänas Mercedest senise koostöö eest ning kinnitas, et kavatseb hooaja lõpuni pingutada, et aidata meeskonnal tiitlit kaitsta.

„Tahaksin tänada Mercedest viie koosveedetud aasta eest. Saavutasime nii mõndagi, mida ma ei unusta kunagi. Ja meil on veel sel hooajal vaja võita!“ sõnas Bottas.

Teine Mercedese piloot, seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton peab teda oma parimaks meeskonnakaaslaseks.

Olen tohutult uhke, et sain viimased viis aastat töötada Valtteri Bottasega. Oleme olnud osa meeskonnast, mis on võitnud neli meeskondlikku tiitlit ning oleme motiveeritud, et võita veel üks. Ta on parim meeskonnakaaslane, kes mul kunagi olnud on. Su kiirus ja vastupidavus on olnud muljet avaldavad, kuid paistad eelkõige välja inimesena. Oled suurem, kui arvad end olevat, ja tean, et sind ootab helge tulevik.

Aitäh, Valtteri, kogu toetuse ja panuse eest. Jääme sind igatsema. Soovin sulle parimat edaspidiseks. Lõpetame hooaja tugevalt ning toome meeskonnale kaheksanda [tiitli],“ kirjutas Hamilton sotsiaalmeedias.

Mercedes leidis Bottasele ka asendaja: järgmisel aastal sõidab nende meeskonnas praegune Williamsi piloot George Russell.