„Ma ei tea… ilmselt võiksite praegu minu profiili läbi vaadata ja eeldatavasti saate teada, et olen paks siga ja kõike muud, mis trükimusta ei kannata,“ tutvustas Rogers sotsiaalmeedia pahupoolt.

Foto: EPA / Scanpix
Tennis
7. september 2021, 17:42

USA naistennisist: mind ootab üheksa miljonit tapmisähvardust. Soovin, et sotsiaalmeediat poleks olemas

Ameerika Ühendriikide tennisemängija Shelby Rogers tõdes pärast USA lahtiste neljanda ringi kaotust Suurbritannia Emma Raducanule, et teda ootab sotsiaalmeedias üheksa miljonit tapmisähvardust.

Ameeriklanna, kes kaks päeva tagasi lülitas konkurentsist maailma esireketi Ash Barty, kaotas järgmises ringis Raducanule 2 : 6, 1 : 6. Naine tõdes, et peale suurt võitu oli tal keeruline end uueks matšiks kokku võtta. „Loomulikult hindame me nendel hetkedel tähelepanu keskpunktis olemist, aga siis tuleb uus päev, kus mind ootab üheksa miljonit tapmisähvardust ja muud,“ ütles 28aastane tennisemängija pärast esmaspäevast mängu ajakirjanikele.

Ta tunnistas, et ühest äärmusest teise kõikumine on väga polariseeriv. „Oma karjääri praegusel hetkel ütleksin, et olen sellega harjunud. Suured võidud aitavad olukorda tasakaalustada, kuid see pole kerge,” tutvustas Rogers CNNi vahendusel tippspordi telgitaguseid.

Rogersi kaasmaalane Sloane Stephens ütles laupäeval, et sai pärast USA lahtiste kolmanda vooru kaotust Angelique Kerberile üle 2000 vihase sõnumi. Stephens jagas Instagramis mitmeid sõnumeid, sealhulgas selliseid, kus teda ähvardati füüsilise vägivallaga.

Rogersilt uuriti Stephensi Instagrami postituste kohta. „Ma soovin, et sotsiaalmeediat poleks olemas,“ tõdes ta. „Aga siin me oleme. See on praegu suur osa turundusest, meil on lepingud, mille põhjal peame teatud asju postitama. Aga asi on nagu ta on. Püüad seda mitte südamesse võtta, sest see on iga spordiala ja meie tegemiste kahetsusväärne külg.“

Rogersi sõnul aitab olukorrast üle olla spordiväljakul näidatav. „Kõigil pole isegi olnud võimalust siin (US Openi põhiväljakul - E.K.) mängida ja ma pallisin seal sel nädalal kolm korda. See aitab perspektiivi hoida. Tuleb keskenduda olulistele asjadele, mitte ema keldris elavate inimeste kommentaaridele. Aga see on tõesti kahetsusväärne ja mõnda asja ei saa peast välja,“ nentis ta.

CNN vahendas esmaspäeval Instagrami avaldust, et Stephensi konto vaadati läbi ja sealt eemaldati sobimatu sisu. „Sloane Stephensile suunatud rassistlik kuritarvitamine pärast USA lahtistel kaotamist oli vastik,“ ütles ettevõtte pressiesindaja.

„Keegi ei peaks kusagil rassistlikku väärkohtlemist kogema ja selliste sõnumite Instagramis saatmine on meie eeskirjade vastu. Lisaks meie tööle, millega eemaldame kommentaarid ja kontod, mis rikuvad korduvalt meie reegleid, on saadaval turvafunktsioonid, sealhulgas filtrid kommentaaridele ja sõnumikontrollid. See peaks tähendama, et keegi ei pea seda tüüpi kuritarvitamist nägema. Ükski asi ei lahenda seda väljakutset üleöö, kuid oleme pühendunud tööle, et kaitsta oma kogukonda väärkohtlemise eest.“