KÕIGE KALLIM KARIKAS: 2018. aasta MMil triumfeeris Prantsusmaa koondis. Kui MM hakkaks toimuma iga kahe aasta tagant, devalveeriks see trofee väärtust tunduvalt, usuvad paljud jalgpalliinimesed.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. september 2021, 10:06

FIFA tahab, et Eesti jalgpallikoondis mitte kunagi finaalturniirile ei jõuaks (1)

Alles see oli, kui Euroopa jalgpalli katusorganisatsioon UEFA ja selle president Alexander Čeferin pidasid maha edukaks osutunud välksõja Euroopa superliiga loomisest unistanud klubide vastu. Kuid nüüd on UEFA ristamas piike maailma jalgpalli juhtorgani FIFA endaga, sest seal on üha enam küpsemas plaan reformida maailmameistrivõistluste formaati, nõnda et MM hakkaks senise nelja aasta tagant toimuma iga kahe aasta järel.

Iseenesest ei ole idees midagi uut, kuid tänavu mais toimunud FIFA aastakongressil astuti esimene konkreetne samm, kui Saudi Araabia jalgpalliliidu ettepanekul pandi hääletusele iga kahe aasta tagant toimuva MMi tasuvusuuring. FIFA president Gianni Infantino nimetas saudide ettepanekut „kõnekaks ja detailseks“ ning nähtavasti nõustusid selle määratlusega ka hääletusel osalenud rahvuslikud alaliidud, sest 166 poolt- ja 22 vastuhäälega otsustati näidata tasuvusuuringule rohelist tuld.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99